BIZARNO: Sajam pogrebne opreme u Nišu biće otvoren tortom u obliku kovčega?!
Foto: AP 2015

Na jugu ima najviše proizvođača

BIZARNO: Sajam pogrebne opreme u Nišu biće otvoren tortom u obliku kovčega?!

Srbija -
NIŠ - Sanduci, nadgrobna obeležja, urne, venci, specijalna vozila i druga pogrebna oprema biće predstavljeni na Sajmu koji se organizuje na Niškom sajmištu od 15. do 17. aprila.

Prvi sajam pogrebne i prateće opreme u Nišu biće otvoren u 11 sati i to, kako kažu organizatori, izlaganjem velike torte u obliku kovčega.

Prema rečima organizatora sajma, on je pre svega namenjen manjim prodavcima pogrebne opreme koji će moći da se upoznaju sa ponudom i ostvare kontakt sa proizvođačima.

- To je poslovni sajam, nije zamišljeno da ljudi dođu i biraju sanduke, mada naravno svi mogu da ga posete. Čujem ima zainteresovanih - kaže jedan od organizatora Bratislav Bojković.

IMA POSLA: Pogrebnici traže stolare, kamenoresce, limare, šnajdere...

Na Sajmu će svoj štand imati i Nacionalna služba za zapošljavanje, jer su proizvođačima pogrebne opreme potrebni stolari, kamenoresci, limari, kao šnajderi - kaže Bojković. Ulaz na Sajam je slobodan za sve zainteresovane.

Najavljuje da se očekuje preko 20 izlagača iz cele Srbije, kao i da će jedno od pogrebnih preduzeća predstaviti dva automobila za prevoz pokojnika vrednosti oko 400.000. Kaže da će biti izložen takozvani socijalni program, odnosno jeftinija oprema, kao i ekskluzivna oprema, pišu Južne vesti.

Jedan od organizatora Dejan Tasić objašnjava da je ideja za održavanje Sajma proizašla iz činjenice da, kako ističe, na jugu ima najviše proizvođača pogrebne opreme u celoj zemlji. Inače, u Novom Sadu se već 11 godina održava Međurodna izložba pogrebne opreme.

(Južne vesti/J. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track