Najnovije vesti

TEROR ALBANACA NE PRESTAJE: Srbima u selu Crkolez zapaljena šuma!
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Napad na srpske povratnike kod Istoka

TEROR ALBANACA NE PRESTAJE: Srbima u selu Crkolez zapaljena šuma!

Srbija
Posle požara u selu Sinaj pre nekoliko dana, kada je Zuvićima zapaljeno 1.000 bala sena, podmednut požar i u selu Crkolez

KOSOVSKA MITROVICA - U selu Crkolez, u opštini Istok na Kosovu i Metohiji, u utorak veče je podmetnut požar na tri lokacije, a porodici Savić izgorelo je preko 50 ari šume, rečeno je u kosovskom Ministarstvu za povratak i zajednice.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je da je veoma zabrinut zbog učestalih incidenata u opštini Istok, i da je posle požara u Sinaju kod Istoka pre nekoliko dana, kada je Zuvićima zapaljeno 1.000 bala sena, večeras podmednut požar u selu Crkolez.

"Meštani su sa pravom uplašeni i posebno brine činjenica da još uvek nismo saznali prethodne piromane, i pitamo se da li ista grupa ima nameru da ove ljude zaplaši.

Ministarstvo na čijem sam čelu će pomoći meštanima Crkoleza da nakon incidenta ostanu isto onako odlučni kao i kada su ostali u još težim trenucima, kada su bili pod svakodnevnin pritiscima i napadima", rekao je on.

Jevtić je kazao da Srbi u ovom selu ovoga puta neće biti sami u borbi za opstanak na Kosovu i da će im materijalnu štetu nadoknaditi i da se nada da će i strah zajednički prebroditi.

Jevtić, koji je najoštrije osudio večerašnji incident, pozvao je nadležne da stanu u zaštitu nevećinskih naroda na Kosovu, pronađu i kazne počinioce.

Požar je podmetnut na tri lokacije, a veća šteta sprečena je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca. U selu Crkolez u opštini Istok živi oko 60 srpskih porodica.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...