Najnovije vesti

DRAMA NA NIŠKOJ HIRURGIJI: Pao plafon na tek operisane pacijente!
Foto: Kurir Arhiva

Presrećni što su živi

DRAMA NA NIŠKOJ HIRURGIJI: Pao plafon na tek operisane pacijente!

Srbija

NIŠ - Čuo se jak zvuk! Potom se podigla ogromna prašina. Nismo mogli da vidimo jedan drugog.
Prestravljeni, shvatili smo da nam je upravo pao plafon. Pipali smo se da vidimo da li smo čitavi...

Gomila maltera sručila se tik pored naših kreveta. Bilo ga je i po nama, ali nismo povređeni. Presrećni smo što smo izvukli živu glavu!

Ovako tek operisani pacijenti opisuju svoju filmsku dramu koju su preživeli pre tri dana, a bili su smešteni u polunintenzivnoj nezi hirurgije Kliničkog centra u Nišu.

Rođak jednog od njih kaže da je seo u auto i jurio kao bez duše kada su mu iz klinike javili da dođe jer je pao plafon.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Dotrčao sam na drugi sprat i zatekao nadrealnu scenu - gomila šuta u prolazu pored ta tri kreveta, koliko ih je bilo u sobi. Sve je bilo prašnjavo. Žena koja je bila u poseti sinu kaže da ju je parče maltera udarilo u ruku.

Bili su svi prestravljeni. Deset minuta potom počela je da curi nekakva voda s plafona u hodniku. Onda su počeli da premeštaju pacijente u druge sobe. Moj rođak je bio van sebe jer mu je rez dug 20 centimetara. Imao je tešku operaciju. Uplašili smo se da li će ta prašina da izazove neku infekciju, jer poluintenzivna nega zahteva veliku higijenu. Na sreću, mog rođaka su otpustili juče iz bolnice, jer nije bilo mesta u drugim sobama. S njim je sve u redu, rana dobro zarasta - priča on.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu, potvrdio je da je pao plafon na hirurgiji i dodao da se to desilo u sobi u kojoj je ležalo troje pacijenata.

- Svi su dobro. Klinički centar ima 100.000 kvadrata, a ako je palo samo dva, ja se onda izvinjavam. Drago mi je da niko nije povređen. Zgrada hirurgije je iz 1937. godine. Šteta je mala, a sve je sanirano. Sada je ta soba od 24 kvadrata u istom stanju u kakvom je bila i pre pada plafona. Trenutno u njoj leže operisani pacijenti. Voda, koja je počela da curi u hodniku, takođe je rešena odmah. Istog trena, kada je sve to počelo da se dešava, pacijenti su prebačeni u druge sobe - naveo je dr Radovanović.

(Alo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...