VUČEVIĆ U ŠANGAJU I BEGEČU: Oprema za vrtić i male fudbalere
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada sa mališanima

VUČEVIĆ U ŠANGAJU I BEGEČU: Oprema za vrtić i male fudbalere

Srbija -

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je posetio novosadsko naselje "Šangaj" gde je uručio opremu za lokalni dečji vrtić.

Vučević je prilikom obilaska vrtića rekao da su za nabavku opreme za vrtić najzaslužniji žitelji tog naselja koji su se udružili, izdvojili svoja sredstva i preko Udruženja građana "Srećni ljudi" finansirali nabavku opreme.

"To je lep primer kako građani sami mogu, ne čekajući ni na koga da reše neke probleme i učine kvalitetniji život zajednice i pomognu razvoju svog naselja", rekao je Vučević novinarima.On je kazao da je upravo ravnomeran razvoj svih delova Novog Sada, bez obzira da li se radi o gradskim ili prigradskim naseljima politika koju sprovodi gradska administracija i od koje, kako je naglasio, neće odustati."Žitelji naselja 'Šangaj' su potvrdili da ujedinjeni možemo sve", istakao je Vučević.

Dečjem vrtiću u "Šangaju" uručeni su dušeci za dečje ležajeve, televizor i muzička linija.

Vučević je danas obišao i Begeč, mesto nadomak Novog Sada gde je podmladku lokalnog Fudbalskog kluba Bačka uručio dresove i lopte.Vučević je rekao novinarima da je aktuelna gradska administracija u protekle tri i po godine u kapitalne investicije u Begeču uložila više od 50 miliona dinara.

"Posebno sam zadovoljan šta smo u ovoj mesnoj zajednici uradili na polju putne infrastrukture, gde smo izgradili put do postrojenja jednog od najvećih proizvođača šargarepe u regionu Janka Medveđa, a kružni tok koji smo sagradili u centralnom delu naselja značajno je doprineo regulisanju saobraćaja kroz Begeč", rekao je Vučević.

On je u Begeču sa saradnicima obišao i lokalnu osnovnu školu, odnosno dnevni boravak u toj školi, kao i pomenuta postrojenja za preradu šargarepe.Vlasnik tih postrojenja Janko Medveđ obavestio je gradonačelnika da je prošle na strana tržišta izvezao 400 šlepera šargarepe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track