NE MORATE PREKO: Posla ima u Zrenjaninu, Italijani traže varioce, bravare i lakirere!
Foto: Profimedia

U prvom krugu primaju 30 radnika

NE MORATE PREKO: Posla ima u Zrenjaninu, Italijani traže varioce, bravare i lakirere!

Srbija -

ZRENJANIN - Italijanska kompanija "Teknostruture", koja gradi proizvodne pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Ečka - Jugoistok", već obavlja razgovore sa kandidatima i bira buduće radnike koji će biti zaposleni u zrenjaninskoj fabrici.

Kako je ranije najavljeno, novi italijanski investitor će u prvom krugu zaposliti tridesetak radnika, a traže se kvalitetni bravari, varioci, rukovaoci CNC mašinama i lakireri. Ova porodična firma, sa tradicijom dugom više od četiri decenije, bavi se izradom čeličnih konstrukcija za mostove, aerodrome, velike tržne centre, industrijske pogone i druge objekte, a zrenjaninski pogon će proširiti ukupnu proizvodnju kompanije, namenjenu evropskom tržištu.

- Na konkurs se do sada prijavilo 150 kandidata, a u uži izbor je ušlo njih četrdesetak, sa kojima je vlasnik i direktor kompanije Stefano Verna obavio razgovore. Uglavnom su se prijavljivali kandidati stariji od 35 godina. Verna će ponovo doći u Zrenjanin kako bi se u direktnom kontaktu upoznao sa kandidatima za posao, tako da je još uvek moguće prijaviti se na i-mejl adresu - piše list. Prijavljivanje traje do 20. maja.

Očekuje se da proizvodnja u ovdašnjim pogonima počne krajem juna ili početkom jula, a budući radnici će pre toga proći stručnu obuku, koja će delom biti organizovana u Srbiji. Najvažniji deo obuke odvijaće se u Italiji, na mašinama koje će kasnije biti korišćene u proizvodnji u Zrenjaninu. Ukupna vrednost investicije u gradu na Begeju je, inače, 3,5 miliona evra.

(Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track