Bez promena u osvojenim mandatima u Nišu
Foto: Beta

Miloš Simonović

Bez promena u osvojenim mandatima u Nišu

Srbija -
Posle ponovljenog glasanja na 17 biračkih mesta neće promeniti broj mandata koji su stranke osvojile pre sedam dana na izborima za Gradsku skupštinu

NIŠ - Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Nišu Miloš Simonović izjavio je da se posle ponovljenog glasanja na 17 biračkih mesta neće promeniti broj mandata koji su stranke osvojile pre sedam dana na izborima za Gradsku skupštinu.

Koalicija oko Srpske napredne stranke na tih 17 biračkih mesta gde se ponovo glasalo zbog neregularnosti, osvojila je 23,7 odsto glasova, koalicija oko DS-a 21,5 odsto, URS 18,7 odsto, SPS-PUPS-JS 9,7 odsto, Demokratska stranka Srbije 7,5 odsto i koalicija Preokret oko Liberalno-demokratske partije 5,5 odsto, rekao je Simonović sinoć saopštavajući rezultate izbornog štaba DS.

Na ponovljenim izborima učestvovalo je 29,7 odsto birača od ukupnog broja upisanih na tim mestima (31.075 birača), rekao je Simonović koji je u prethodne četiri godine obavljao dužnost gradonačelnika Niša.

Na izborima pre sedam dana, prema podacima Gradske izborne komisije i na osnovu rezultata na 156 biračkih mesta, koalicija "Pokrenimo Srbiju" koju predvodi SNS osvojila je 17 mandata, lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" 15 mandata, URS 11 mandata, SPS-PUPS-JS 10 mandata, DS S četiri mandata i koalicija "Preokret" četiri mandata.

URS: Bolji rezultati u Nišu

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su da su na ponovljenim izborima na 17 biračkih mesta u Nišu osvojili više glasova i da bi u Skupštini grada Niša trebalo da imaju mandat više.

"URS je osvojio 20,05 odsto glasova na današnjim ponovljenim lokalnim izborima u Nišu gde je na 17 izbornih mesta glasalo blizu 31.000 građana", navodi se u sinoćnjem saopštenju URS-a.

URS navodi da su postigli na ponovljenim lokalnim izborima u Nišu još bolje rezultate i očekuje da će u Skupštini grada Niša dobiti još jedan mandat više, odnosno ukupno 12 mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja