PONOVLJENI IZBORI U NIŠU: U Medijani glasalo 26 odsto birača
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Bez incidenata

PONOVLJENI IZBORI U NIŠU: U Medijani glasalo 26 odsto birača

Srbija -

Predsednik Opštinske izborne komisije Damir Branković rekao da je birački materijal počeo da pristiže u prostorije OIK, tako da bi prvi preliminarni rezultati trebalo da budu poznati pre ponoći. Prema njegovim rečima, komisija nije dobila nijednu prijavu na regularnost i tok izbora

NIŠ, 7. maja 2016. (Beta) - Na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine opštine Medijana u Nišu glasačko pravo danas je iskoristilo 26 odsto žitelja te opštine, saznaje agencija Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Predsednik Opštinske izborne komisije Damir Branković rekao da je birački materijal počeo da pristiže u prostorije OIK, tako da bi prvi preliminarni rezultati trebalo da budu poznati pre ponoći. Prema njegovim rečima, komisija nije dobila nijednu prijavu na regularnost i tok izbora.

Branković je rekao da je na teritoriji GO Medijana upisano 81.113 glasača koji su mogli da glasaju na 48 biračkih mesta. Na izborima koji su održani 24. aprila, a koji su odlukom Upravnog suda poništeni, Srpska napredna stranka osvojila je 11 odborničkih mandata, a lista "Niš, moj grad" u kojoj su predstavnici DS-a, SDS-a, LDP-a i Narodnog pokreta Srbije, osvojila je pet.

Po četiri mandata imali su SPS i Jedinstvena Srbija i pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića. Izlaznost na ovim izborima iznosila je 55 odsto. Opštinski izbori u opštini Medijana poništeni su jer je greškom na glasačkim listićima u nazivu Ruske stranke izostavljeno da je predvodi dr Miroslav Milosavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track