NOVOSAĐANI LJUTI: Plaćaju održavanje, a grobovi zarasli u travu i korov
Foto: Nebojsa Mandić/Iiustracija

Kiše učestale, pa trava buja

NOVOSAĐANI LJUTI: Plaćaju održavanje, a grobovi zarasli u travu i korov

Srbija -

NOVI SAD - Novosadski grobovi zarasli su u travu i korov. Takvu situaciju zatekao je na grobnom polju V gradskog groblja Novosađanin A.B. koji je primetio da su "grobovi obrasli u travu i korov toliko da se mnogima ne može prići, što je naročito problem za starije osobe".

"Ovakvo stanje je nedopustivo i postavlja se pitanje kakvo održavanje mi plaćamo, čiji je nemar doveo do ovakve sramne situacije i da li neko snosi odgovornost i posledice za ovo", pita se on.

Da za ovakvo stanje gradskog groblja ima više uzroka potvrđuju i iz JKP "Lisje", odakle poručuju da je zbog učestalih i intenzivnih kiša poslednjih nedelja njihova vrtlarska služba imala znatnih poteškoća sa košenjem trave.

"S obzirom da je u pitanju velika površina groblja koju održavamo, molimo građane za razumevanje kada je košenje trave u pitanju. Naša vrtlarska služba uz dodatnu ispomoć svih ostalih službi još više će intenzivirati napore vezano za košenje trave u sledećim danima, kako bi građani bili zadovoljni sa izgledom groblja kao i do sada", rekli su iz ovog javnog preduzeća.Inače, "Lisje" po zakonu naplaćuje održavanje groblja u koje spada upravo održavanje zelenila i infrastrukturnih objekata na području groblja, dok se sama grobna mesta smatraju privatnim vlasništvom građana, koji imaju mogućnost da ih održavaju po sopstvenom nahođenju i željama.

(Radio 021/Gordana Ćosić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track