(KURIR TV) ZA GINISA: Srpski maturanti plesali kadril sa Evropom!
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Danas u podne

(KURIR TV) ZA GINISA: Srpski maturanti plesali kadril sa Evropom!

Srbija -

BEOGRAD - Maturanti iz tridesetak gradova Srbije plesali su danas u 12 sati na trgovima, stadionima, ulicama, školskim dvorištima, u okviru manifestacije,"European Quadrille Dance Festival" ili Maturantski ples.

1 / 3 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Svi evropski gradovi, koji su se uključili u projekat, plešu u isto vreme, istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa-Slepi Miš.

Osim zabave i druženja cilj ove manifestacije je i obaranje Ginisovog rekorda, a najviše plesača do sada bilo je 2011. godine, kada je plesalo 33.202 maturanta.U manifestaciji učestvuju maturanti iz Niša, Jagodine, Zrenjanina, Novog Sada, Pančeva, Kragujevaca, Smedereva, Pirota, Zaječara, Negotina, Kruševaca, Trstenika, zatim Ćuprije, Vršca, Alibunara, Kikinda, Lapova, Svilajnaca, Vranja, Prokuplja, Novog Pazara, Bele Crkve, Nove Varoši, Sjenice , Uzica, Vrnjačke Banje, Gornjeg Milanovca, a ove godine priključili su se i maturanti iz Malog Zvornika i Čoke.

Od gradova u kojima je prethodnih godina organizovan ples jedino u Beogradu i Priboju maturanti danas neće plesati.

Maturanti plesali u centru Novog Sada

Manifestacija "Ples sa Evropom - maturska parada" održana je danas deseti put na Trgu slobode u Novom Sadu, a na njoj je nastupilo 1.260 novosadskih maturanata koji su plesali kvadril u isto vreme kada su to činili i maturanti u desetak država Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track