MINISTARKA MIHAJLOVIĆ OBIŠLA RADOVE: Proširujemo Batrovce, granični prelaz do 15. jula
Foto: Fonet Zoran Mrđa

Nova parking mesta i dodatna traka za kamione

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ OBIŠLA RADOVE: Proširujemo Batrovce, granični prelaz do 15. jula

Srbija -

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas na Batrovcima da će taj granični prelaz do 15. jula dobiti novi robni terminal sa novih 28 parking mesta i dodatnu traku za kamione u dužini od 1.750 metara.

Granični prelaz Batrovci će naredne godine dobiti još šest traka za putnicki saobraćaj, pa će ukupno imati 18 traka, a Mihajlović je posle obilaska radova rekla da je cilj da se poveća propusna moć Batrovaca, koji se nalazi na Koridoru 10 i koji je najfrekventniji srpski prelaz.

"€œSigurno ću doći ovde 15. juna, kad će deo biti završen - robni terminal, a 15. jula će biti i ta dodatna traka. Kada se ide iz pravca Srbije ka Hrvatskoj mogu se videti parkirani kamioni i vozila gotovo da idu samo jednom putničkom trakom, što je nebezbedno i uvek je pitanje da li će neko da strada kada izađe iz kamiona"€, rekla je Mihajlović tokom obilaska radova.

Modernizacija, rekonstrukcija i proširenje Batrovaca je počelo 9. maja, posle više od 13 godina.

"Završavamo Koridor 10 i važno je da ovaj prelaz ima veću propusnu moć i da carina može da radi na najbolji način svoj posao i bolje kontroliše robu. Građevinska direkcija Srbije je zajedno sa Vladom krenula u proširenje koje već sada može da se vidi"€, kazala je Mihajlović.

Kako kaže, prvo se radi novi robni terminal sa novom vagom, za bolju kontrolu robe i veću bezbedost, a nastavak toga je da iz pravca Srbije ka Hrvatskoj bude još jedan traka u dužini od 1,7 km, što će sve biti gotovo do 15. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track