KOMŠIJE BRANILE PETOČLANU PORODICU: Stanite, ne izbacujte sirotu decu na ulicu!
Foto: Slađana Stojanović

Haos u Novom Sadu

KOMŠIJE BRANILE PETOČLANU PORODICU: Stanite, ne izbacujte sirotu decu na ulicu!

Srbija -

Prinudno iseljavanje Ljubičića iz novosadskog naselja Šalajka, pošto ih je tužio Nedeljko Trifković, sprečili prijatelji okupljeni u dvorištu

Iseljenje Ljubičića iz kuće u novosadskom naselju Šalajka, koja je nakon sudskog spora pripala njihovom komšiji Nedeljku Trifkoviću, sudski izvršitelj juče je odložio, jer su ovu petočlanu porodicu branili prijatelji i komšiluk iz Ulice Radoja Domanovića.Okupili su se u dvorištu, redom naglašavajući da su Ljubičići, koji žive od socijalne pomoći, u pravu. I dodaju da je Trifković do sada tužio skoro celo naselje.

Zasad im ostao krov nad glavom... Anđa i Zoran Ljubičić
Zasad im ostao krov nad glavom... Anđa i Zoran Ljubičić

Zoran i Anđa Ljubičić imaju troje dece, ali i dalje se nadaju da će odlaganjem izvršenja dobiti dodatno vreme da se reši njihova žalba pred Apelacionim sudom i da će tako uspeti da sačuvaju dom. Od kraja prošle godine nemaju struju i vodu, jer je komšija Trifković na osnovu sudske presude izdejstvovao da im se isključe. Zoran je predao papire za invalidsku penziju, jer posle pada na desno uvo ne čuje 90, a na levo 55 odsto.- Zahvalni smo komšijama i prijateljima. Očekujemo da se ceo postupak pokrene iz početka, da se izborimo za sebe i ponovo dobijemo i struju i vodu, da živimo ko ljudi - kaže Anđa, dodajući da joj deca više ne mogu izdržati to maltretiranje.

Odavde ih izbacuju... Kuća Ljubičića je trošna
Odavde ih izbacuju... Kuća Ljubičića je trošna

Jedna ćerka pre dve nedelje je operisala žučnu kesu zbog sekiracije. Ljubičići su izgubili dom, u koji su se uselili 2001, jer je komšija podneo tužbu za uzurpiranje ograde. Sve je posledica nerešenih imovinsko-pravnih odnosa oko parcela i objekata, koji sežu i četrdesetak godina u prošlost. Moraju da plate pola miliona dinara za odštetu i još 200.000 dinara sudskih troškova. A oni novca nemaju.

BesneoTRIFKOVIĆ PRETIO NOVINARIMANedeljko Trifković je prisustvovao pokušaju iseljenja i pretio je novinarima da će ih tužiti jer su „ušli u njegov posed“, misleći na dvorište u kojem još živi porodica Ljubičić. Istakao je da se sve radi po zakonu i konstantno ulazio u sukob s novinarima, ne dozvoljavajući da mu se postavljaju pitanja. Bio je vidno razočaran što prinudno iseljenje nije uspelo i što nije bilo intervencije policije.

Sve pucaNOVINARKA UPALA U PODRUMPorodica Ljubičić živi u veoma trošnoj kući. Beda da veća ne može biti. Da je sve trošno, ne samo kuća, uverila se i naša novinarka, koja je na zadatku propala kroz rupu u podrumu, zadobivši povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track