HIT U VALJEVU: Kopali kanal, pa greškom prekopali 100 metara ulice
Foto: S.S

Toplifikacija krenula pogrešnim pravcem

HIT U VALJEVU: Kopali kanal, pa greškom prekopali 100 metara ulice

Srbija -

Radnici beogradske firme uporno kopali kanal iako se tu nalaze podzemni strujni kablovi. Niko im nije rekao da treba da rade na drugom mestu

Beogradska firma koja je u Valjevu dobila posao izgradnje toplovodne mreže, greškom je prekopala 100 metara ulice!Nesvakidašnja situacija zabeležena je u Sinđelićevoj ulici, gde su radnici punih 100 metara kopali kanal dubok skoro pola metra, a na kraju se ispostavilo da je ta trasa pogrešna jer se na tom delu nalazi podzemni strujni kabl. U gradskoj upravi kažu da najveću odgovornost snosi izvođač radova jer tokom kopanja ulice nije video kabl, ali odgovornost snosi i valjevska „Elektrodistribucija“.

- Odgovornost je svakako na izvođaču koji je kopao kanal, ali i na ED, koji nije ukazao na podzemni strujni kabl koji se tu nalazi. Kod nas je, inače, jako loš katastar podzemnih instalacija, pa to prouzrokuje probleme - kaže zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač.Na pitanje zašto su radnici kopali 100 metara dug kanal ako su prilikom kopanja videli strujni kabl, Kovač kaže da ne zna zašto nisu na vreme reagovali.- Zvuči čudno, ali možda su se nadali da će kabl negde skrenuti, zaista ne bih mogao da to objasnim. U svakom slučaju, oni će morati da ulicu vrate u prvobitno stanje jer to i ugovor predviđa - navodi Kovač.Beogradsko preduzeće, koje je dobilo sve poslove toplifikacije u Valjevu, praktično je izvođač radova samo na papiru jer za njih sve poslove izvode podizvođači.S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track