Po 1.000 evra za treće dete u Kuršumliji

Za više beba

Po 1.000 evra za treće dete u Kuršumliji

Srbija -
Svi zaposleni roditelji koji u ovoj godini dobiju dete dobiće 10.000 dinara jednokratne pomoći

KURŠUMLIJA - Predsednica SO Kuršumlija Vesna Jakovljević uručila je po hiljadu evra porodicama Mladenović i Avramović koje su dobile treće dete.

"Fond za treće dete" je početkom ove godine formirala opština Kuršumlija sa ciljem podsticanja nataliteta na teritoriji kuršumlijske opštine. Novac je obezbedio vlasnik preduzeća "Toplica drvo" iz Beograda Gradimir Simijonović.

Želja donatora je bila da se prvi novac koji se slio u "Fond za treće dete" dodeli upravo ovim porodicama. Verujem da će ovajplemeniti gest Simijonovića pružiti podstrek porodicama koje planiraju da dobiju treće dete da se odluče na takav korak u ciljupovećanja nataliteta u našoj opštini - izjavila je predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević.

Ona je istovremeno kazala da je lokalna samouprava u cilju podsticanjavećeg nataliteta donela odluku da se svim roditeljima koji u ovoj godini dobiju dete isplati jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara za roditelje koji su u radnom odnosu, dok je za nezaposlenepredvidjeno da im se isplati po 10.000 dinara svakog meseca tokom 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track