PETROVARADINSKA TVRĐAVA: Odneto više od 50 tona smeća!
Foto: Čistoća

Za prva dva dana Egzita, sa Tvrđave

PETROVARADINSKA TVRĐAVA: Odneto više od 50 tona smeća!

Srbija -

NOVI SAD - Radnici novosadskog preduzeća „Čistoća“ tokom prva dva dana trajanja festivala Egzit sa prostora i podgrađa Petrovaradinske tvrđave sakupili su i odneli ukupno 54,5 tone smeća.

U sakupljanju otpada na Petrovaradinskoj tvrđavi aktivno učestvuje 80 ljudi koji se raspoređuju od 6,30 časova ujutro i završavaju sa radom pošto kompletna površina bude očišćena, što zavisi od količine smeća, ali nikada pre 13 časova.

Osim angažovanog ljudstva, u raščišćavanje prostora festivala uključena su i brojna vozila i mehanizacija JKP "Čistoća". Proces sakupljanja i odvoženja otpada je organizovan tako da u najmanjoj meri ometa građane.

Manipulacija i pretovar iz malih kamiona, koji mogu da se kreću po ovom prostoru, u velike kamione smećare realizuje na licu mesta tako da nema zadržavanja i stvaranja dodatne gužve u saobraćaju.

Foto: Čistoća
Foto: Čistoća

Svi putevi, kej i trgovi koji vode do Petrovaradinske tvrđave u pojačanom su režimu čišćenja u sve tri smene. Uporedo sa aktivnostima na festivalskom prostoru, JKP „Čistoća“ organizuje svoj rad na način da je kompletna teritorija Grada Novog Sada očišćena, korpe i kontejneri ispražnjeni i sve održavano tokom celog dana u tri smene sa organizovanim međusmenama i svim raspoloživim ljudskim resursima.

Foto: Čistoća
Foto: Čistoća

- Zaposleni su upotpunosti spremno dočekali održavanje festivala i rasut otpad, kao i navedene količine sakupljenog smeća, očekivane su za ovako masovna okupljanja bez obzira na prostor na kojem se dešava - saopštila je Informativna služba JKP „Čistoća“ Novi Sad.

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track