NEOBIČAN ZAHTEV GRADONAČELNIKA NIŠA ODUŠEVIO GRAĐANE: Pauci da nose manje vozila!
Foto: Beta Saša đorđević

U susret teškoj materijalnoj situaciji Nišlija

NEOBIČAN ZAHTEV GRADONAČELNIKA NIŠA ODUŠEVIO GRAĐANE: Pauci da nose manje vozila!

Srbija -

Čim je stupio na dužnost gradonačelnika Niša, Darko Bulatović je od direktora "Parking servisa" Marka Jankovića zahtevao da pauk ne nosi toliki broj nepravilno parkiranih automobila.

Dogovoreno je da pauci mesečno umesto 900 odnesu maksimalno 500 vozila.

"Kod većine Nišlija materijalna situacija nije dobra. Mnogo građana je moralo da plaća visoke kazne za parkiranje iako su se zaustavljali samo da kupe lek ili da završe nešto na brzinu. Posebno je loše da pauci nose automobile koji nikome ne smetaju, odnosno ne remete saobraćaj. Rekao sam Jankoviću da smo mi ovde zbog građana i da javna preduzeća nisu profitabilna, već moraju da budu na usluzi građanima", kaže Bulatović.

Janković je uvažio zahtev gradonačelnika i najavio da će od sledećeg meseca početi da se primenjuju nova pravila.

"Promenićemo delove grada u kojima će pauci skupljati vozila. Biće usmereni na zonirana područja grada koja su pod naplatom. Reagovaćemo i kad nas zovu građani ili kad nam to naloži saobraćajna policija", kaže direktor "Parking servisa".

Iako je ovaj potez gradonačelnika oduševio dosta vozača jer više neće morati da strahuju da će im pauk odneti kola, mnoge Nišlije su zabrinute.

"I do sada je bio haos, parkira se ko kako hoće i gde hoće. U centru se često mogu videti automobili, najčešće luksuzni, koji satima stoje s uključenim migavcima. Kao stali su da nešto završe. Bulatović na početku mandata skuplja jeftine bodove. Ko to kupuje lek satima? Koliko treba da dođe pauk? To su priče za malu decu. Jeftina demagogija", priča Jovan Mitić.

Studentu Vuku Iliću sviđa se najava gradonačelnika.

"Prošle godine su mi odneli automobil jer nisam imao gde da se parkiram kod Pravnog fakulteta. Sve je bilo zauzeto i stao sam na trotoar preko puta fakulteta. Ma nisam se zadržao ni dvadesetak minuta, samo je trebalo da prijavim ispite. Nikoga nisam ugrožavao, nisam ometao saobraćaj. Na moju nesreću, prošao je pauk i odneo mi kola. Poludeo sam, ne toliko zbog kazne od 5.000 dinara, nego što sam se maltretirao i morao da idem do kvantaške pijace da podignem svoja kola. Naprednjaci mi nisu simpatični, ali ovo je super potez", priča mladić.

Bulatović najavljuje da će u Nišu uskoro zaživeti i start-stop parkiranje, kao i da će biti izgrađene jedna montažna i jedna podzemna garaža.

(Blic/Vesna Torović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track