OČAJ MEŠTANA SELA VINARCI KOD LESKOVCA: Sumnjiče poštara da im je pokrao stotinjak penzija?!
Foto: Jugmedia

Nestalo oko milion dinara

OČAJ MEŠTANA SELA VINARCI KOD LESKOVCA: Sumnjiče poštara da im je pokrao stotinjak penzija?!

Srbija -

LESKOVAC – Stotinak meštana Vinarca nadomak Leskovca ostalo je bez prvog dela junske penzije, a protiv poštara, za koga sumnjaju da je pokrao oko milion dinara, pokrenuta je istraga, potvrđuju u gradskoj Pošti.

Meštani ovog sela su očekivali deo penzije još 10. jula, ali poštar koji je menjao njihovog koji je otišao na godišnji odmor, ubeđivao ih je da para nema i da se strpe nekoliko dana. Kako tvrde, više se nije ni pojavio, a oni su ostali praznih džepova, pa su to odlučili da prijave upravi leskovačke Pošte.

Foto: Jugmedia

„Ja primam 13.000 dinara, onu najnižu invalidsku penziju. U mojoj ulici je podelio desetak penzija, i to bez iokakvog potpisa, a kada je došao do mene rekao mi je da nema čeka, da će pare da stignu za nekoliko dana i više se nije pojavio„, kaže nam Dragoljub Petković, meštanin ovog sela.

On kaže da su mu se žalile i komšije kojima je podelio penziju da je od svakog od njih „ućerdao“ po 500 ili 600 dinara od prvog dela i ubeđivao da ne moraju da potpišu priznanicu.

„Nakndano nam je rečeno, kada smo se obratili njegovom šefu u glavnoj pošti u Leskovcu, da im je rekao kako je otišao na bolovanje. Taj šef nam je rekao – ljudi, vi ste pokradeni i izvinio nam se„, priča nam Dragoljub.

Foto: Jugmedia

Osamdesetšestogodišnja Javorka Krstić, koja živi od 17.000 dinara poljoprivredne penzije tvrdi da ne bi preživela da joj unuk nije pomagao i kupovao hleb jer joj poštar nije doneo penziju.

„Sada se vratio onaj naš sa godišnjeg odmora i doneo mi je drugi deo penzije. A onaj prvi deo pojeo drugi poštar, od njega mogu da se oprostim„, žali nam se ova starica.

Kako nezvanično saznajemo, reč je o Sljađanu Pekoviću, a u Pošti nas uveravaju da su pokrenuli istražni postupak protiv svog kolege i da utvrđuju činjenice.

„Ono što je sigurno da će penzionerima iz Vinarca biti nadoknađenm gubitak i to sa propisanom kamatom, a šta se zapravo desilo mi još uvek utvrđujemo i ne mogu ništa više od toga da vam kažem. Ko kako radi, nagrađen je ili kažnjen„, kazala je za Jugmediu direktorka leskovačke Pošte Aleksandra Milić.

Ukoliko se ustanovi da su sumnje žitelja Vinarca istinite, poštar će biti suspendovan sa posla, rečeno nam je u Pošti.

Inače, pre tri godine u ovom istom selu, tadašnji poštar je takođe pokrao penzije meštanima i osuđen je na osam godina zatvora.

( Jugmedia/Foto: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track