BEZ VODE 15.000 UŽIČANA: Havarija na cevovodu, kvar neće uskoro biti otklonjen
Foto: Kurir Sanja ćurčić

Obezbeđene cisterne

BEZ VODE 15.000 UŽIČANA: Havarija na cevovodu, kvar neće uskoro biti otklonjen

Srbija -

UŽICE - Usled pucanja magistralnog cevovoda koji snabdeva vodom visoke zone Užica, bez vode je trenutno 15 hiljada stanovnika ovog grada.

Havarija se desila oko 22,00 sata u nedelju u užičkom naselju Koštica zbog obilnih padavina koje su pokrenule klizište koje odavno postoji na tom mestu u ulici Svetozara Markovića.

"Ovo je najveća havarija na cevovodu koja nas je zadesila i ne verujem da će kvar brzo biti otklonjen. Vodovod je u saradnji sa gradom i ostalim komunalnim preduzećima preduzeo sve potrebne mere da gradjani što manje trpe zbog nastalog kvara. Do stabilizovanja vodosnabdevanja obezbedjen je dovoljan broj cisterni sa pijaćom vodom",rekao je novinarima gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Užička bolnica koja se snabdeva sa istog cevovoda ima vode. Rezervoari su puni za normalno snabdevanje u narednih 72 sata, rekao je Petković.

Zbog velike količine zemlje koju je voda izbacila bio je zatvoren saobraćaj u nedelju uveče iz Užica ka Bajinoj Bašti, koji je posle raščišćavanja osposobljen za saobraćaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track