OTIŠLA DA SE REKREIRA, VRATILA SE KRVAVA: Devojčica u Nišu isekla se na bazenu, majka najavila tužbu
Foto: M. M.

Polomljena pločica oštra kao žilet

OTIŠLA DA SE REKREIRA, VRATILA SE KRVAVA: Devojčica u Nišu isekla se na bazenu, majka najavila tužbu

Srbija -

Nišlijka Violeta Krstić tužiće JP Sportski centar Čair jer je njena četrnaestogodišnja ćerka Milica Mitrović zadobila duboku posekotinu dužine desetak centimetara kad je zakačila polomljenu keramičku pločicu kojom je obložen bazen.

Devojčica je odmah prebačena na Dečju hiruršku kliniku, gde joj je rana ušivena. A da je bazen u Nišu baksuzan za kupače, svedoči i događaj od pre dva meseca, kad je povređeno 15 kupača, od čega je bilo 14 dece, a o čemu je Kurir i pisao.Prestravila sam seMilica Mitrović kaže da umalo nije pala u nesvest kad je videla krvlju oblivenu nogu:- To se dogodilo prošlog petka oko 13 sati dok sam izlazila iz bazena. Neke žene su stajale na izlaznom stepeništu, pa smo drugarica i ja iskočile iz bazena podigavši se uza zid. Ona je prva izašla i kad se okrenula, viknula je: „Milice, krvariš“. Nisam osetila bol, a kada sam pogledala krvlju oblivenu nogu prestravila sam se.Na Dečjoj klinici joj je sanirana povreda.Majka tuži „Čair“- Spasioci su mi rekli da su pronašli polomljenu pločicu. Kazali su da je oštra kao žilet. Primila sam i antitetanusnu terapiju, sada idem na previjanje, pijem antibiotike... Mnogo mi je žao što se ovo desilo jer sam među mladim ambasadorima koji učestvuju u pripremanju festivala Filmski susreti, ali zbog povrede ne mogu da se pridružim drugovima - priča Milica.Njena majka Violeta ističe da će tužiti Sportski centar Čair:- Niko iz uprave bazena nije me pozvao da se raspita za Miličino stanje. Ne mogu da shvatim kako mogu da se tako olako odnose prema bezbednosti kupača. Uzimaju tolike pare za kartu, ne daju ništa da se unese na bazen, sve mora da se kupi... Pa zar to nije dovoljno da se deci omogući bezbedno kupanje. Milica je zadobila ozbiljnu povredu, imaće ožiljak na tom mestu. Zato sam odlučila da ih tužim i tražim nadoknadu štete.

Direktor PerićMAJKA DEVOJČICE IMA ZLE NAMEREDirektor SC Čair Dragan Perić optužio je majku podevojčice za zlu nameru.- Ona je trebalo da se obrati nama, a ne da ide u novine. Svi kupači su osigurani, pa će devojčica dobiti odštetu - kazao je Perić.Na pitanje kako je moguće da bude polomljena pločica, kaže da se bazen previše eksploatiše, pa da je moguće oštećenje keramičke obloge. Naglasio je da se u toku noći sva oštećenja saniraju, a da se svakog jutra sve proverava pre nego što se bazen otvori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track