PROPAO LOV: Umesto dve hiljade Novosađana, Pokemone jurili novinari
Foto: Anadolija

Niko nije došao

PROPAO LOV: Umesto dve hiljade Novosađana, Pokemone jurili novinari

Srbija -

NOVI SAD – Umesto dve hiljade Novosađana koji su se preko fejsbuk stranice prijavili za lov na Pokemone, zakazan za danas u 18 sati na Trgu slobode u Novom Sadu, kod spomenika Svetozaru Miletiću se pojavilo dvadesetak novinara, dva policajca, jedan četrnaestogodišnjak i organizatorka akcije, javlja agencija Anadolija.

Dvadesetak novinara, koji su želeli da isprate poteru za Pokemonima u pešačkoj zoni Novog Sada nisu imali mnogo sagovornika za temu, ali su se neki od njih i sami oprobali u traženju čudnih životinja koje su nastale u seriji "Pokemon", a nedavno uobličene u igrici za mobilne telefone "Pokemon Go".

Katarinu Stojiljković, organizatorku "Lova na Pokemone u Novom Sadu",ipak nije obeshrabrio mali odziv sugrađana, i najavila je novu akciju uskoro, isto u Novom Sadu.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

U policijskom izveštaju koji je izdiktiran u "motorolu" čulo se: "Niko nije došao, sem dvadesetak novinara i jednog deteta koga su opkolile kamere."

Stojiljković je izjavila da je na ideju došla pošto je slična akcija organizovana u Beogradu, a igra "Pokemon Go" je popularna u celom svetu.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Želeli smo u dogovoru s jednom organizacijom za zaštitu životinja da, ako odziv bude masovan, postavimo kutiju za donaciju. Takođe, hteli smo da razgovaramo s ljudima i ukažemo na to da je bilo nezgoda i nesreća, da su se neki ljudi povredili u poteri za Pokemonima i da zato treba biti oprezan. Ideja je bila da se igra održi u centru Novog Sada i da onaj ko prvi uhvati tri Pokemona dobije popust u kompjuterskoj radnji", kaže Katarina i nada se da će sledećeg puta biti znatno više onih koji će se osim ispred kompjutera i klikom za učešće pojaviti i na gradskom trgu.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Pošto se u Srbiji još ne može skinuti ova igra, ona se skida preko application maila i otvoranjem s naloga, nakon čega se prati mapa, slična Google mapi prema kojoj se igrač navodi u pravcu Pokemona, a ukupno ih ima 250. Katarina je do sada ulovila 30.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Cilj ove akcije je bio da se vidi kolika će biti zainteresivanost Novosađana, ali i da ukažemo ljudima da ova igra ima pozitivnu stranu i da treba biti oprezan tokom igranja kako ne bi došlo do povrede", kazala je organizatorka.

Što se Novosađana tiče, akcija je uspešno prošla na Facebooku, a što se tiče odziva novinara, organizatorka svakako može da bude zadovoljna.

Mnogi Pokemoni ostali su neulovljeni u centru Novog Sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track