HVALA BOGU NA OVOM POLICAJCU IZ ČAČKA Autobus bez kočnica i pijani vozač umalo vozili đake u Grčku?!
Foto: Profimedia/Ilustracija

Neumoljivi saobraćajac

HVALA BOGU NA OVOM POLICAJCU IZ ČAČKA Autobus bez kočnica i pijani vozač umalo vozili đake u Grčku?!

Srbija -

ČAČAK - Pedesetoro osnovaca i srednjoškolaca iz Čačka preživeli su pravu dramu pre polaska na jezičko-sportski kamp u grčkom letovalištu Skuras na Halkidikiju.

Kada su decu doveli pred autobus koji je trebalo da se zaputi put Grčke, roditelji su bili šokirani stanjem autobusa koji je imao rashodovana sedišta i napuklu šoferšajbnu.

Jedan od roditelja, Milan Jovanović, priča kako je vozač izvesnog preduzeća zabrinute roditelje uveravao da je autobus tog jutra prošao tehnički pregled.

Foto: AP
Foto: AP

"Mahao je papirom i pokazivao da je sa vozilom sve u redu, međutim i pored toga policajac nije hteo da primi autobus u takvom stanju. Saobraćajac je bio izričit i isključio je autobus, naloživši vanredni pregled na kom je ustanovljeno da postoji kvar na kočnicama i vešanju".

Nekoliko sati kasnije došao je drugi autobus, drugog prevoznika, kog je angažovao istu turoperator, ali je opet postojao problem.

"Saobraćajni policajac je izvršio alko-testiranje i ustanovio da jedan od vozača ima povišen nivo alkohola u krvi, dok drugi nije imao neophodno lekarsko uverenje. Mislili smo da je skrivena kamera", rekao je Jovanović za list.Agencija koja organizuje kamp na kraju je angažovala čačansku firmu sa kojom su deca sa danom zakašnjenja otišla na letovanje.

"Sa firmom koja je trebalo da vozi sarađujemo već godinama i do sada nismo imali problema. Kada sam čuo za problem sa alkoholisanim vozačem, raskinuli smo saradnju. Nismo mogli znati kakvi će autobusi doći", rekao je Igor Dejanović iz pomenute agencije.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track