Ugovor o gradnji akvaparka u Nišu neće biti raskinut

Ugovor o gradnji akvaparka u Nišu neće biti raskinut

Srbija -
Rok za plaćanje obaveza investitora biće produžen

NIŠ - Ugovor između grada Niša i mešovite srpsko-italijanske firme Italnis grupa o kupovini zemljišta kod Niške Banje za izgradnju akvaparka neće biti raskinut, a rok za plaćanje obaveza investitora biće produžen, rečeno je u kabinetu gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.

Uprava za imovinu u Nišu pokrenula je postupak za raskid ugovora sa firmom Italnis koji je potpisan decembra 2010. godine.

"Inicijativa je stigla do gradonačelnika, ali takvi ugovori se ne raskidaju tako olako, jer se radi o velikim investicijama. I ranije je bilo problema ali je grad nastojao da se sve to reši, kako ni jedan investitor ne bi otisao iz grada", rečeno je u kabinetu gradonačelnika.

Italnis grupa kupila je lokaciju od 15 hektara za 780 dinara po kvadratnom metru, odnosno za 1,2 miliona evra, i obavezala se da će u nekoliko faza i roku od pet godina sagraditi veliki turističko-rekreacioni centar s hotelskim kompleksom i akvaparkom.

Rok za početak radova bio je oktobar 2011. godine, ali je produžen na zahtev investitora.

Italnis grupa je bila u obavezi da do 12. maja plati Direkciji za izgradnju grada Niša 26,7 miliona dinara za komunalne troškove, odnosno za uređenje građevinskog zemljišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track