RADOST PORODICE MIJIN IZ KIKINDE: Dobili 11. dete i uselili se u novu kuću
Foto: Saša Urošev

Kad čeljad nisu besna, kuća nije tesna

RADOST PORODICE MIJIN IZ KIKINDE: Dobili 11. dete i uselili se u novu kuću

Srbija -

KIKINDA - Devet meseci nakon što se dvanaestočlana porodica Mijin iz Iđoša kod Kikinde uselila u novu kuću, za čiju je kupovinu lokalna samouprava prošle godine izdvojila 4.000 evra, supružnici Milana (44) i Veselin (55) ponovo imaju razloga da blistaju od sreće.

Mijini su nedavno dobili najmlađeg i najslađeg člana, ćerkicu Ivanu. Roditelje i njihovo jedanaesto dete sreli smo u Gradskoj kući, gde im je uručen bebi paket. Već nekoliko godina gradske vlasti na ovaj način pomažu roditeljima, a ovoga puta 83 bebi pakete sa pelenama, peškirima i ostalom opremom, dobili su roditelji dece rođene tokom juna, jula i avgusta. Mijini su bili u centru pažnje:

- Ivana se rodila 30. jula. Imam još četiri dečaka i šest devojčica. Živimo samo sa jednom platom, muž je zaposlen u kikindskom MSK. Veselin i ja se trudimo da ih izvedemo na put­ kaže za Kurir majka Milana i nastavlja:­

- Puno je obaveza oko bebe, ali meni nije teško. Ovi mlađi hoće da pomognu. Uz dogovor i pravilnu raspodelu obaveza sve može da se postigne. Sve je lakše nakon što smo se prošle jeseni uselili u novu kuću­ priznaje ona.

Dok sluša suprugu, Veselin potvrdno klima glavom:­

- Lepo naš narod kaže: “Kad čeljad nisu besna, kuća nije tesna”. Kad smo se Milana i ja uzeli, nismo planirali ovoliko dece­iskren je Veselin.

Roditeljima je puno srce i što Ivanina starija sestra Vojislava, više nikada neće rođendan slaviti na zgarištu:­

- Osmi rođendan, Vojislava je 29.avgusta prošle godine proslavila na na zgarištu naše stare kuće, koja je izgorela usled neispravnih električnih instalacija. Srećom, gradske vlasti imale su razumevanje za nas. Kupili su nam veliku kuću sa sa okućnicom, dvorištem, baštom i pomoćnim objektima. Svako dete ima svoju sobu, prostora i vremena za učenje. Svi su srećni zbog male Ivane­ pričaju Milana i Vojislav.

Vojislavi ime po Koštunici

Mijini su od DSS dobili na poklon kuću koja je izgorela. Milana i Veselin su Vojislavi ime dali po njenom nesuđenom kumu Vojislavu Koštunici. Kuća je planula avgusta prošle godine, ali je rešenje brzo pronađeno:­

- Zahvaljujući lokalnoj samoupravi ponovo smo skućeni. Hvala svima što su bili uz nas. Mnogo su nam pomogli i čitaoci Kurira. Darovali su nam električni šporet i veš mašinu, garderobu...­kažu Mijini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track