Građani Zrenjanina ne žele vlast DS
Foto: Nebojsa Mandic

Goran Knežević

Građani Zrenjanina ne žele vlast DS

Srbija -
U Zrenjaninu u toku pregovori političkih stranaka i koalicija o stvaranju skupštinske većine, a konstitutivna sednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 27. jun

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina, u starom sazivu, Aleksandar Marton zakazao je konstititivnu sednicu novog skupštinskog saziva za 27. jun.

Tim povodom Marton je izjavio da su u toku pregovori političkih stranaka i koalicija o stvaranju skupštinske većine, kao i da očekuje da ga pregovarači obaveste kada postignu dogovor .

Okosnicu dosadašnje vlasti u najvećem gradu u Banatu činila je Demokratska stranka (DS) sa tradicionalnim partnerom - Ligom socijdemokrata Vojvodine (LSV).

Portparol Gradskog odbora DS Dragan Stanišić potvrdio je da su u toku pregovori DS sa dosadašnjim koalicionim partnerima LSV i Savezom vojvođanskih Mađara (SVM), kao i sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) koja ponovo ima odborničku grupu u Gradskoj skupštini.

S druge strane je koalicija "Pokrenimo Zrenjanin", okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) koja je osvojila 25 od ukupno 67 skupštinskih mandata.

Predsednik Gradskog odbora SNS Goran Knežević izjavio je da su građani Zrenjanina na izborima jasno pokazali da ne žele vlast DS i pozvao sve aktere političke scene da uvaže rezultate izbora.

DS je u Gradskoj skupštini osvojila 15 mandata, LSV 13, SPS osam, SVM dva, a Srpska radikalna stranka četiri mandata.

Kako je najavljeno pre održavanja lokalnih izbora, kandidat DS za gradonačelnika Zrenjanina je Mileta Mihajlov, kanadidat LSV Bojan Kostreš, a SNS želi Kneževića, bivšeg gradonačelnika koji je tu funciju obavljao kao kadar DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track