PALMA PODELIO INDEKSE: Brucošima pola moje plate, put u Beč, karte za zoo-vrt!
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Brucošijada na jagodinski način

PALMA PODELIO INDEKSE: Brucošima pola moje plate, put u Beč, karte za zoo-vrt!

Srbija -

JAGODINA - Podelom indeksa studentima prve godine danas je počela nastava na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Predsednik Skupštine grada Daragan Marković - Palma je u deset indeksa, koje su iz gomile od 210, izvukle dve studentkinje, stavio po 5.000 dinara, to je, kako je objasnio, "pola njegove plate".

Po 5.000 dinara dobili su i studenti iz Kruševca, Aleksinca, Niša, Jagodine, Ćuprije i Požarevca.Marković je poručio da će od 8. do 10. novembra Skupština grada organizovati posetu Beču za 600 studenata koji studiraju u Jagodini i studenata iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima Srbije.

Podsetio je studente da uz indeks imaju besplatno kupanje na bazenima akva parka i besplatnu posetu zoo-vrtu i Muzeju voštanih figura. Marković je obećao i da će Skupština grada sa milion i po dinara pomoći fakultetu da promeni prozore na zgradi fakulteta.

Pozdravljajući studente i profesore, sa govornice u amfitetaru, Marković je pomenuo da na Fakultetu pedagoških nauka studiraju mladi iz 40 gradova Srbiji, uklučujući i one iz najvećih gradova, te poručio da Fakultet pedagoških nauka u Jagodini "nudi najbolje uslove za studiranje".

"Saradnja grada i Fakulteta je na najvišem nivou", rekao je Marković, i podsetio da je grad pomogao mnogo fakultetu u poslednjih deset godina."Jagodina je jedan od industrijski najrazvijenijih gradova u Srbiji u kome radi šest inostranih fabrika a do marta radiće još četiri u kojima će biti zaposleno novih 1.500 radnika", rekao je Marković.Svečanosti je prisustovao i načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević, a dekan fakulteta Violeta Jovanović je Markoviću uručila povelju fakulteta za "doprinos i saradnju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja