Palmini protiv Dačićevih u Leskovcu

Kupovina odbornika?

Palmini protiv Dačićevih u Leskovcu

Srbija -
Pristalice SNS, JS, URS, NS I DSS večeras krenuli u protestnu šetnju zbog, kako su rekli, kupovine odbornika sa njihovih lista i za to optužuju predstavnike DS i SPS

LESKOVAC - Pristalice Srpske napredne stranke, Jedinstvene Srbije, Ujedinjenih regiona Srbije, Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije večeras su krenuli u protestnu šetnju Leskovcem zbog, kako su rekli, kupovine odbornika sa njihovih lista i za to su optužili predstavnike Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije Leskovca.

Prema procenama policije, u šetnji je učestvovalo oko 600 aktivista i simpatizera ovih stranaka. Oni su ispred Leskovačkog kulturnog centra izvikivali pogrdne i uvredljive poruke direktorki te ustanove i predsednici Gradskog odbora Narodne partije Sladjani Mladenović zbog odluke da napusti listu URS i podrži listu SOS. Potom su išli do njene kuće, a kasnije i do stana predsednika Gradskog odbora Reformističke stranke Dejana Mitića kome su vikali da je "lopov".

Lokalni lider URS Slaviša Zlatanović rekao je da su odbornici, koji su napustili listu URS i koaliciju koju je on potpisao juče, odlučili da podrže koaliciju DS-SPS . On je rekao da su "kupljeni" plaćenim dugom za PDV, poslom, iznosom od nekolio desetina hljada evra i slično. "Krali su nas na izborima, sad nam kradu odbornike", rekao je Zlatanović.

Predsednik Gradskog odbora SNS Goran Cvetanović pozvao je policiju i tužilaštvo da ispitaju ove navode i da utvrde ko u Leskovcu kupuje odbornike i menja izbornu volju građana". Predsednik Gradskog odbora Jedinstven Srbije Dragan Jovanović takođe je rekao da je "četvoro odbornika kupljeno". Protesti su protekli bez incidenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track