Čišćenje Srbije 9. juna!

Veliko spremanje Srbije

Čišćenje Srbije 9. juna!

Srbija -
Najmasovnija volonterska akcija čišćenja otpada i smeća širom zemlje organizuje se po treći put

BEOGRAD - Ima da se sija!

Ministarstvo životne sredine najavilo je da će, u okviru akcije „Očistimo Srbiju“, u subotu 9. juna treći put organizovati najmasovniju volontersku akciju čišćenja otpada širom zemlje - „Veliko spremanje Srbije“.

- Akcija se organizuje povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna, i očekujemo da će broj učesnika biti veći nego prošle godine - rekao je za ekološki sajt agencije Beta Zelena Srbija direktor akcije „Očistimo Srbiju“ Miloš Panjković.

Kako je podsetio, prošle godine u akciji „Veliko spremanje Srbije“ učestvovalo je 289.543 građana, koji su sa 5.311 lokacija uklonili više od 150.000 kubnih metara otpada.

- Ideja nije da građani izlaze da čiste velike divlje deponije, jer to tokom čitave godine rade komunalna preduzeća, već je prioritet da učestvuju u čišćenju parkova, priobalja reka i jezera, naselja, škola, oblasti oko saobraćajnica gde ima rasutog otpada i manjih deponija - kazao je Panjković.

On je istakao da je jedan od značajnih rezultata „Velikog spremanja Srbije“ obuka i motivacija građana o važnosti zaštite životne sredine, odnosno njihovo učešće u rešavanje gorućih ekoloških problema.

Činovnici, prijavite se

Direktor akcije „Očistimo Srbiju“ pozvao je sve građane, zaposlene u državnoj upravi, javna preduzeća, kompanije, škole, udruženja, organizacije i medije da se priključe akciji i prijave putem sajta www.ocistimosrbiju.rs ili na telefon 011/36-222-36.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja