NIŠKA TOPLANA: Tople probe tek za 7 do 10 dana
Foto: Profimedia

Radi se na punjenju sistema vodom

NIŠKA TOPLANA: Tople probe tek za 7 do 10 dana

Srbija -

Gradska toplana u Nišu započeće probe sistema daljinskog grejanja za otprilike sedam do 10 dana, rekao je za vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Zoran Stojanović.

Stojanović je rekao da "tople" probe u Nišu sigurno neće moći da počnu pre pomenutog roka, jer radnici Toplane i dalje rade na punjenju sistema vodom.

"Zbog velikog broja zahteva za isključenje sa toplovodne mreže ceo sistem je morao da bude ispražnjen. Sada ga ponovo punimo", istakao je Stojanović.

On je rekao da je u Nišu sa sistema daljinskog grejanja ove godine isključeno nešto više od 1.700 korisnika, a takav problem nije imala nijedna druga toplana u Srbiji.

Stojanović je kazao da će do početka grejne sezone biti završena popravka kotlova oštećenih tokom prošle sezone u toplani "Jug", tako da će i korisnici koji su priključeni na tu toplanu imati na vreme tople radijatore.

Do pre godinu u Nišu je na sistem daljinskog grejanja bilo priključeno oko 30.000 korisnika, ali se u medjuvremenu sa sistema isključilo oko 2.000 korisnika.

TOPLI RADIJATORI: Danas počinju grejne probe u Beogradu

Masovno podnošenje zahteva za isključenje sa mreže usledilo je nakon drastičnog poskupljenja i računa za grejanje koji su za dvosoban stan dostizali i 15.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track