OTVOREN RENOVIRANI DOM KULTURE U PROKUPLJU Vučić: Neće teći med i mleko, ali imaćete bolju budućnost
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Svečanost

OTVOREN RENOVIRANI DOM KULTURE U PROKUPLJU Vučić: Neće teći med i mleko, ali imaćete bolju budućnost

Srbija -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Prokuplju da Vlada ima velike planove za sve četiri opštine Topličkog okruga, a pre svega u oživljavanju kuršumlijskog kraja, ka administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

Vučić je rekao da će Vlada najviše pomoći u oživljavanju Kuršumlijske banje koja se prostire na 16. 000 kvadratnih metara.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema njegovim rečima, to je jedna najlepših banja u Evropi a potpuno je zapuštena i praktično bez stanovnika.

"Neću da kažem da će teći med i mleko, ali znam da će sigurno biti bolje jer ćemo sve snage uložiti u razvoj ovog siromašnog kraja i posebno u razvoj svih banja i Prolom i Lukovske banje, jer je to i jedan od najboljih načina za prosperitet ovog kraja", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je danas u prisustvu lokalnog rukovodstva i velikog broja gradjana u Prokuplju otvorio renoviranu zgradu Doma kulture i pozorišta u koje je resorno ministarstvo uložilo oko 60 miliona dinara.

"Drago mi je da ste me u ovako velikom broju dočekali i ja vam sa ovog mesta mogu obećati pre svega bolju budućnost, a to ćemo ostvariti izgradnjom magistralnog puta Niš-Priština, koji će koristiti kako privredi, tako i povezivanju ovog kraja sa celim svetom", kazao je Vučić.

NEUOBIČAJENI ZAHTEV MALIŠANA IZ PROKUPLJA: Vučiću, dovedi nam još dva-tri Kineza, oni imaju igračke!

On je dodao da je namerno odabrano da autoput od Beograda prema Draču ide preko Toplice kako bi se taj, dugo zapostavljani kraj razvijao.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je rekao da je Vlada spremna sa pomogne Prokuplju u formiranju nove industrijske, dodavši da, pored nemačke fabrike auto-delova Leoni koja je uposlila 2.000 radnika, Prokuplje mora da ima još jednog tako velikog proizvodjača koji će uposliti veliki broj ljudi jer je nezaposlenost jedan od najvećih problema opštine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Za sve ovo potrebni su nam milioni ali mi smo spremni za sva ta ulaganja. Ako treba i za kupovinu potrebnog zemljišta ali i za ulaganje u lokalne putne pravce kao što je onaj prema Žitnom Potoku i prema Ribarskoj Banji", rekao je Vučić.

(FOTO) PREMIJER U PROKUPLJU: Vučić obišao novoizgrađeni vrtić

Premijer je pohvalio rukovodstvo opštine Prokuplje koje se, kako je rekao, "ni dinara nije zadužilo" i obećao da će materijalno pomoći toj siromašnoj opštini.

Vučić je najavio dolazak turskog investitora u Žitoradju koji će zaoposliti oko 600 radnika i ponovo penzionerima obećao jednokratnu novčanu pomoć do kraja godine i povećanje penzija i plata u javnom sektoru od 1. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track