Ponovo demolirano igralište na nišavskom keju u Pirotu
Foto: Kurir

Ponovo demolirano igralište na nišavskom keju u Pirotu

Srbija -
Drvene kućice za decu i drugi rekviziti za igru i odmor potpuno su demolirani samo 20 dana nakon što ih je postavio gradski Sportski centar

PIROT - Drvene kućice za decu i drugi rekviziti za igru i odmor na keju kod Nišave u Pirotu potpuno su demolirani, i to samo 20 dana nakon što ih je postavio gradski Sportski centar.

Direktor tog centra Nenad Đorđević rekao je da su pre dvadesetak dana završili obnovu dečje trim staze sa novim klupama i kućicama, stolovima za šah i "antistres klupama" na obali reke, ali da je to ponovo uništeno.

"Ne znam više šta da radimo, jer se već četvrti put ono što obnovimo uništava", kazao je Đorđević.

On je naveo da su uveli i takozvane "zelene patrole" koje brinu o tom uređenom delu, ali da je "jedno od rešenja da se vikendom pojača prisustvo policije".

Đorđević je rekao da na toj dečjoj trim stazi kod Nišave gotovo da nema nijednog od desetine postavljenih rekvizita koji nije uništen.

"Kidane su ljuljaške i bacane u Nišavu, vratilo kod "Mosta ljubavi", iako zabetonirano u zemlju, našli smo isčupano i bačeno u reku. Lomljene su i paljene tarabice na kućicama namenjenim najmlađima", rekao je Đorđević.

Đorđević je rekao da je, pored redovnog održavanja i popravka uništenih rekvizita, u poslednje dve do tri godine u kej uloženo 10 miliona dinara.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track