LOVAČKA PRIČA: Kengur teroriše ljude po Šumadiji! Javite kad ga vidite!
Foto: Shutterstock

Lovci se dali u poteru za torbarom

LOVAČKA PRIČA: Kengur teroriše ljude po Šumadiji! Javite kad ga vidite!

Srbija -

Meštani Vrbice kod Aranđelovca tvrde da im australijska životinja napada ovce, svinje i krave, da im vadi krompir i krade kukuruz. Čak su i saobraćajni znak postavili da upozore vozače

U Aranđelovcu i okolini kengur teroriše meštane! Da, da, pravi, pravcati veliki kengur usred Šumadije. Svedoci vele da im krade povrće, kukuruz, da vadi krompir... I lovci ga čak ganjali po šumi!E sad, nedavno se u tom kraju pričalo da je meteor udario u svinjac i ubio gazdi omiljeno prase, da su sleteli vanzemaljci i spavali s konobaricom, da je otkriven ćup sa zlatom... Narod išao, proveravao. I sada ne znaju da li je ovo još jedna šala... Čak i znak na putu je postavljen da upozori vozače da im kengur može izleteti pred kola u Vrbici, selu na obroncima Venčaca!

- Ta priča o kenguru je došla i do nas - potvrđuje Milovan Gavrilović, predsednik lovačkog društva „Bukulja“:

- Meštanin Vrbice Zoran Radović, inače lovac i član našeg društva, rekao je da mu se ta životinja vrzmala oko kuće u potrazi za hranom i vadila krompir. Napao ga je pas i pobegao je u šumu. Posle desetak dana, pošto se priča širila gradom, organizovali smo stručni tim i krenuli da nađemo bilo kakav trag. Ali kengura ne videsmo.Zoran Radović nije o ovome želeo da razgovara, već je na naš poziv kratko odgovorio:- Video sam kengura izbliza, u svom dvorištu. Video sam ga kasnije ponovo, a videli su ga i moji roditelji i supruga, i o tome ne mogu ništa više da kažem.Radovićevu komšija iz Vrbice D. P. potvrđuje njegovu priču:- Kengur mi je napadao ovce. Ajde, one su iz Australije, možda je to kod njih normalno... Ali što je napadao svinje i upadao u štalu kod krava, to ne razumem! - vrlo ozbiljno kaže D. P.U lokalnim kafanama uz rakijicu raspravljaju odakle se ta životinja stvorila u njihovom kraju. Jedni tvrde da je iskočio iz nekog cirkuskog kamiona na putu preko Venčaca koji vodi prema Ibarskoj magistrali, drugi da ga je prošvercovao neki gastarbajter.- Teoretski, kengur se može naći bilo gde, pa i ovde - kaže veterinar dr Dejan Aleksijević:- Ali to je samo u granicama fantazije. Najpre, nije ga lako prošvercovati. Priča da je došao s kolonom migranata je neozbiljna, bekstvo iz zoo-vrta takođe. I da je tu, vremenski uslovi će ga isterati iz šume. M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track