Najnovije vesti

ČUDO KOD LUČANA: Rodila malina na Svetog Luku!
Foto: Beta

Niko nema objašnjenje

ČUDO KOD LUČANA: Rodila malina na Svetog Luku!

Srbija

LUČANI - Da je klima sve čudljivija najbolje govori prizor iz sela Gornji Dubac gde je na 800 metara nadmorske visine, na pragu novembra procvetala i rodila malina.

I nije reč o sortama koje kasnije donose plodove već o malinama čije plodove meštani beru tokom juna i jula meseca. Poljoprivrednici su šokirani, a stručna lica bez pravog objašnjena.

- Ne znam šta se događa ali znam da ne valja ništa. Od ovih malina koje su sada cvetale i rodile naredne godine nema ništa. Kao što vidite ljudi su u avgustu odvezali stabljike i polegli po zemlji da se ne lome jer su očekivali sneg u novebru, a dobili cvetanje malina.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Neko ili nešto nam je ozbiljno poremetio klimu i mislim da će se to loše odraziti na poljoprivrednike. Sve ove maline koje su sada cvetale ili rodile, kad im dođe sezona neće moći da daju plod, što bi mi ovde rekli', od njih naredne godine nema ništa- kaže meštanin Gornjeg Dubca.

Pitali smo stručnjake šta se dešava ali svi odgovori o cevtanju malina u novebru su na bazi pretpostavke bez jasnog objašnjenja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...