PONOVO RADI BIOSKOP: I Paraćinci dobijaju veliko platno!
Foto: Reuters

Posle Jagodine

PONOVO RADI BIOSKOP: I Paraćinci dobijaju veliko platno!

Srbija -

PARAĆIN - Uz bioskop u Jagodini, jedan od svega oko 20 u Srbiji koji je uspeo da sačuva kontinuitet programa, opstane i radi rentabilno, bioskop će u Pomoravskom okrugu, ove ili početkom naredne godine, dobiti i Paraćin.

Bioskop će raditi u objektu Kulturnog centra, koji se završava, i za bioskop je nabavljena najsavremenija oprema za 3D projekcije, objavljeno je na sajtu opštine.

Reč je o objektu "pod kupolom, koji Paraćin čini arhitektonski prepoznatljivim i koji je trebao biti završen pre godinu dana, ali nije zbog katastrofalne poplave koja je ovu opštinu zadesila 2014. godine i kašnjenja para od Ministarstva kulture i informisanja".

Jagodina (Foto: Nemanja Pančić)
Jagodina (Foto: Nemanja Pančić)

I pored svih modernih tehnologija, koji su zamenile bioskopske sale i velike ekrane malim ekranima i kompjuterima iz fotelje u kućnom ambijentu, zaposleni u Kulturnom centru u Jagodini su pokazali da bioskop može da radi i bude rentabilan.

Direktor Kulturnog centra u Jagodini, u čijem je sastavu bioskop, Nebojša Petrović, izjavio je da je prošle godine u ovom bioskopu "prikazano 110 filmova a gledalo ih je oko 15.000 ljudi". Među prikazanim filmovima 35 je bilo namenjeno deci, 20 je bilo domaće proizvodnje a 65 filmova iz evropske i američke kinematografije, precizirao je Petrović.

Petrović je istakao da raduje što je među publikom sve više mladih, srednjoškolaca, studenata iz Jagodine ali i drugih opština Pomoravskog okruga Ćuprije, Paraćina, Svilajnca, Rekovca i Despotovca. Ove godine, planirano je, da u bioskopu u Jagodini bude prikazano 150 filmova domaće i strane produkcije, filmova za decu. Filmovi u bioskopu u Jagodini prikazuju se šest dana u sedmici od 18 i 20 sati, dečiji filmovi od 16 sati, a sedmi dan (četvrtak) rezervisan je za predstave Gradskog pozorišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track