(UZNEMIRUJUĆI FOTO +18)  MEŠTANI NEMOĆNI: Vukovi masovno napadaju i ubijaju ovce podno Jastrepca
Foto: Biljana Roganović

Upadaju u torove

(UZNEMIRUJUĆI FOTO +18) MEŠTANI NEMOĆNI: Vukovi masovno napadaju i ubijaju ovce podno Jastrepca

Srbija -

PROKUPLJE – Poslednjih dana u dva seoska domaćinstva u selima ispod Jastrebca upadaju vukovi i ubijaju domaće životinje,a samo od kraja avgusta šteta meštana je ogromna, jer bukvalno svakog vikenda vukovi upadaju u torove.

Tako su ovce Radovana Prokića iz Donje Rečice kod Prokuplja dva puta stradale . oslednji put pre dva dana vuk je tokom noći zaklao i skoro celu pojeo ovcu u toru.

- Kada sam ujutro otišao da ih nahranim imao sam šta da vidim, ovca je više od pola pojedena. Komšija mi je rekao da je prethodne noći video vuka kraj svoje štale, ali je vikao i oterao ga, a pre nedelju dana komšije su videli par kraj puta. Više ne znamo šta da radimo i kako da se zaštitimo- kaže Radovan.

On dodaje da je stanje postalo alarmantno, jer je reč o selu koje je ispod Jastrebca ali je prometno i u kojem ranije nije ni bilo pomena o vukovima.

- Najgore je što su kuće jedna do druge i sve su nastanjene, a vukovi obično biraju pustija područja. Nekoliko puta smo se sastajali i razmišljali šta ad radimo. Ne smemo da organizuejmo hajku- dodaje očajan Radovan.

I u ostalim selima u okolini zabeleženi su napadi vukova, a šteta je ovih dana sigurno barem deset ovaca u raznim domaćinstvima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja