NAROD BESAN: Žedno 12.000 Užičana, voda stiže danas popodne
Foto: Zoran Šaponjić

Suve slavine: Četiri dana bez kapi vode

NAROD BESAN: Žedno 12.000 Užičana, voda stiže danas popodne

Srbija -

JKP „Vodovod“ menjao 70 metara cevi, ali im pucaju spojnice. Nadležni se izvinjavaju, a građani su na ivici strpljenja.

Posle četiri dana, Užičani u višim zonama grada, više od 3.500 domaćinstava, danas popodne trebalo bi da dobiju vodu.

- Majstori JKP "Vodovod" kojima su noćas pomagali i kolege iz "Jedinstva", radili su čitave noći, zamenjene su sve spojnice na novopostavljenom delu koje su prethodnih dana pucale, cevovod je jutros prevezan, trenutno se zatrpava i u narednih sat i po počećemo postepeno punjenje cevi - rekao nam je jutros direktor "Vodovoda" Duško Ljujić.
Po njegovim rečima sledi dezinfekcija vodovoda i voda bi prema potrošačima trebalo da krene tokom popodneva!

Ovo je u poslednjih dvadesetak dana drugi put da stanovnici desetak naselja u višim delovima grada ostaju bez vode po tri, četiri ili pet dana... Najnovija nevolja za Užičane počela je u petak, kada su radnici „Vodovoda“ počeli zamenu 70 metara cevi između fabrike vode i rezervoara u višim delovima grada. U nedelju uveče, kada su potrošači očekivali da voda stigne, na novopostavljenom delu vodovoda pukla je spojnica, u ponedeljak ujutro još jedna, pa su Užičani, umesto vode, u ponedeljak ujutro dobili - izvinjenje gradske uprave.

- Od sedam ugrađenih spojnica dve su pukle kad smo pokušali punjenje sistema u nedelju uveče i ponedeljak ujutro. Odlučeno je da ugradimo spojnice drugog tipa i kamion je jutros otišao po njih. Ugradnja će početi po podne ili uveče, kad spojnice stignu u Užice - kaže direktor JKP „Vodovod“ Duško Ljujić.Za to vreme, u delovima grada bez vode raspoređene su cisterne sa kojih su ljuti Užičani točili vodu u balone.- Silno Užice nema pet spojnica nego ih dobavljamo iz Smedereva, i to dok je pola grada bez vode! Sramota! I bruka i sramota! - pričali su juče besni građani u užičkom naselju Marin breg.

Ne mogu ni da se okupajuCEVI AZBESTNE, PA JOŠ I DOTRAJALEDa sve bude još gore, u gradu su trenutno 54 kilometra cevovoda sa cevima od azbesta kroz koje Užičani dobijaju vodu za piće! Cevovod nije legalizovan, na desetinama mesta su preko cevi postavljeni potporni zidovi, a na pojedinim mestima na cevima vodovoda izgrađene su i kuće.- Sa 80 godina dočekala sam da sa štapom idem da donesem balon vode u kuću za piće i da operem sudove. Ne možemo da se okupamo, ovo je katastrofa - kaže Koviljka Vasić.

ZORAN ŠAPONJIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja