MARIĆ U PRIPRAVNOSTI: 12 evakuisano iz bujice u Tutinu
Foto: Beta/Arhivska Fotografija

Najviše padavina u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

MARIĆ U PRIPRAVNOSTI: 12 evakuisano iz bujice u Tutinu

Srbija -

BEOGRAD - Najveće padavine zabeležene su u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu gde je evakuisano 12 lica, a uglavnom je reč o bujičnim vodotokovima i poplavljenoj putnoj infrastrukturi, te su ljudi izvlačeni iz vozila i evakuisani, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

"Tamo je situcija sada stabilna, padavine su prestale, ide u pravcu smirivanja", rekao je Marić i dodao da je situacija u Srbiji zbog padavina potpuno pod kontrolom i da su ekipe Sektora još od ponedeljka na terenu zbog najavljenih novih padavina.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

Prema njegovim rečima, sporadičnih problema od bujičnih vodotokova ima na teritoriji Prokuplja, Kuršumlije i Leskovca, te da su ekipe Sektora na terenu i pomažu građanima da ispumpaju vodu, saopšteno je iz MUP-a.

"Sve snage Sektora za vanredne situacije su još od ponedeljka na terenu u svim potencijalno kriznim tačkama. Za nas opuštanja zapravo i nema, jer se najavljuju nove padavine u toku popodneva i noći, tako da ćemo tek sutra do kraja dana imati prilike da vidimo da li će doći do najavljenog prestanka padavina", rekao je Marić.

Naveo je da je još 6. novembra upućeno upozorenje RHMZ-a svim opštinskim i gradskim štabovima za vanredne situacije o stanju potpune pripravnosti zbog najavljenih padavina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track