JUŽNA SRBIJA STRAHUJE OD POPLAVA: U Nišu palo više od 50 litara kiše, kolovozi pod vodom

Vranje za sada bez izlivanja

JUŽNA SRBIJA STRAHUJE OD POPLAVA: U Nišu palo više od 50 litara kiše, kolovozi pod vodom

Srbija -

NIŠ - Zbog obimnih padavina pojedine niške ulice su od jutros pod vodom, a najkritičnije je u Zetskoj gde su ekipe Naissus-a. Pod vodom su i Prvomajska i deo Somborskog bulevara, ali u Štabu za vandredne sitacije kažu da u Nišu i okolini nema poplava, ni izlivanja reka.

Ekipe Vodovoda su, kažu iz ovog preduzeća, na terenu i čiste šahte širom grada kako bi voda brže oticala. Začepljene kanalizacije uveliko se, dodaju, čiste u Knjaževačkoj ulici, na Somborskom bulevaru sa okolnim ulicama. Ekipe intervenišu i na Bulevaru Nemanjića, Romanijskoj, Sremskoj i Božidarčevoj ulici, kao i u Ulici Pariske Komune.

- Puno problema nam stvara lišće koje je zapušilo slivnike i naši radnici rade i na uklanjanju lišća. Međutim, voda brzo donese novo lišće koje ponovo zapuši odvode. Sve ekipe su na terenu i radimo punom parom - kažu u Vodovodu.

U Štabu za vanredne situacije kažu da su u pripravnosti jer je vodostaj reka u blagom porastu, ali da zasada nema poplava.

Nemamo nikakvih informacija o tome da ima poplava u Nišu i okolini, ali obilazimo teren i zasada je sve redovno - kažu u Štabu. Radovi su u toku, kako dodaju, i u Zetskoj ulici, na Bulevaru 12. februar, pored Doma rukometa i Kliničkog centra.

Građani koji imaju problem sa zapušenom kanalizacijom u ulici mogu da obaveste Vodovod na brojeve telefona 502 - 617 i 226 - 715.

Hidrometeorolozi: Kiša još 36 sati

Prema najavama hidrometeorologa, sa jugozapada na kratko stiže razvedravanje, ali se do kraja dana očekuju nove padavine.

Svugde na jugu pala je velika količina kiše, od 60 do 70 l. Kiša će padati u narednih 36 sati - kažu u RHMZ-u. U Nišu je, prema podacima RHMZ-a, do jutros palo više od 50 litara kiše, dok je u Sokobanjskom okrugu čak 70 litara po metru kvadratnom.

Reke i potoci u Vranju zasad u svojim koritima

Kiša koja od ponedelјka uveče pada na teritoriji Vranja izazvala je brojne probleme, ali na sreću nema izlivanja reka, kao ni poplavlјenih domaćinstava.

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije Slobodan Milenković rekao je da je kiša izazvala velike komunalne probleme u donjem delu grada, u selima Zlatokopu, Kupinincu i delovima Vranjske Banje.S obzirom da je na snazi crveni meteoalarm, Štab za vanredne situacije preduzeo je neophodne preventivne i operativne mere kako bi se sprečile posledice.

Na terenu su stručno-operativni timovi Štaba za vanredne situacije, lјudstvo i mehanizacija javnih komunalnih preduzeća, kao i Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Zaklјučeno je da sve službe i dalјe budu u punoj pripravnosti i po prijavi odmah reaguju.

Građani koji imaju problema usled obilnih padavina, mogu ih prijaviti na broj telefona 402-329 od 7:30 do 15:30, a nakon toga na broj 402-300.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track