MARIĆ: Evakuisano 39 osoba, situacija se stabilizuje
Foto: Beta/Arhivska Fotografija

Kiša i dalje pada

MARIĆ: Evakuisano 39 osoba, situacija se stabilizuje

Srbija -

Od početka perioda obilnih padavina evakuisano je ukupno 39 osoba, novih evakuacija nema i situacija se kreće u pravcu smirivanja, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

On je podsetio da je vanredna situacija proglašena u Prokuplju, da u delu teritorije Sjenice još uvek je na snazi, i dodao da se situacija u Tutinu i Sjenici postepeno stabilizuje.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Ono što je karakteristično i što mora da se zna - uglavnom u svim branjenim delovima, situacija je potpuno pod kontrolom. Mi pomažemo tamo gde su nebranjeni delovi, da se eventualno evakuišu ljudi, njihova imovina", rekao je Marić.

ZAPADNA SRBIJA BEZBEDNA UPRKOS OBILNOJ KIŠI: U Moravičkom okrugu nema opasnosti od izlivanja

On je dodao da je vanredna situacija proglašena u Prokuplju, da je u delu teritorije Sjenice još uvek na snazi, dok se situacija u Tutinu i Sjenici stabilizuje postepeno, nema novih evakuacija, ugroženih objekata, ide se u pravcu smirivanja, te da su dodatne snage upućene u Leskovac i Prokuplje.

NAJAVLJENE OBILNE PADAVINE: U Paraćinu naložena pripravnost zbog kiše

"Posmatraće, biće na terenu, obilaziće potencijalno ugrožena domaćinstva, dok god ne dođe do prestanka padavina. Svi naši kapaciteti su na terenu, ispratićemo ovo do kraja", rekao je Marić.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track