STANJEVINA ODOLELA VODENOJ BUJICI: Lim opada, iz Crne Gore doplivala ogromna količina smeća
Foto: Tanjug/Alem Rovčanin

Najkritičnije u Brodarevu, Zalug i Ivanje

STANJEVINA ODOLELA VODENOJ BUJICI: Lim opada, iz Crne Gore doplivala ogromna količina smeća

Srbija -

PRIJEPOLJE - Reka Lim trenutno je u opadanju i očekuje se stagnacija vodostaja, tvrdi Načelnik štaba za vanredne situacije u ovoj opštini Goran Posrkača. On je rekao da su bujične reke Mileševka i Seljašnica mirne i da pored povećanog vodostaja nema opasnosti od izlivanja.„

Zbog sinoćnih obilnih padavina u slivu Lima tokom noći je bio zabeležen porast, a najkritičnije je bilo u Brodarevu i prijepoljskim naseljima Zalug i Ivanje“, kaže Posrkača. On kaže da je u Brodarevu poplavljeno 10 domaćinstava, a u Zalugu oko 30, međutim prema njegovim rečima nije bilo ozbiljnije štete.

- „Ono od čega smo najviše strepeli jeste mogućnost obrušavanja deponije Stanjevina koja je uz sami Lim, ali na sreću do toga nije došlo“, ističe Posrkača i dodaje da je iz Crne Gore došla ogromna količina smeća koja može izazvati probleme kod brane Potpeć.

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović kaže da životno ugroženih nema i da su sva javna preduzeća spremna da intervenišu u otklanjanju posledica nastalih usled izlivanja.„JKP Lim je pripremilo vreće sa peskom koje su podeljene na najkritičnije lokacije u Brodarevu i Zalugu“, ističe Zindović i dodaje da je tokom jučerašnjeg dana i tokom noći podeljeno 1500 vreća sa peskom.

Predsednik opštine ističe da je Lim potopio najvećim delom poljoprivredno zemljište, ali da je bilo i desetak kuća iz kojih su ljudi blagovremeno evakuisani.Tokom dana se očekuje prestanak padavina i dalja stagnacija vodostaja na reci Lim.

(Foto: Tanjug/Alem Rovčanin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track