PEKAR IZ PANČEVA ODUŠEVIO SRBIJU: Evo šta je učinio za ovu devojčicu!
Foto: Filip Plavcic

Stigla pomoć!

PEKAR IZ PANČEVA ODUŠEVIO SRBIJU: Evo šta je učinio za ovu devojčicu!

Srbija -

Roditelji jedne hendikepirane učenice Gimnazije neće morati da brinu o njenom prevozu u školu do kraja ove godine, zahvaljujući ovom gestu njihovog sugrađanina.

Pekar Gani Pniši je jednom od najvećih taksi prevoznika u Pančevu samoinicijativno uplatio za njen prevoz specijalnim vozilom koje može da prima hendikepirane putnike.

– Odlučio sam se na to iz saosećanja prema problemima koje imaju takva deca u našem gradu i njihovi roditelji. Posebno me je dirnulo to što je ta učenica koja ide u drugi razred gimnazije odličan đak i dobija samo najviše ocene. Voleo bih da svojim gestom podstaknem i druge u Pančevu da pomognu hendikepiranu decu jer ih ima još, a nemaju organizovani prevoz do škole i nazad. Umesto toga, njihovi roditelji ih vode na nastavu, a to nije nimalo jednostavno sada kada su počele hladnoće i kiše – izjavio je Pniši.

Povodom njegovog gesta zatražili smo komentar od Milenka Čučkovića, člana Gradskog veća zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

On je rekao da pozdravlja Pnišijev gest i dodao da je povodom prevoza hendikepirane dece u škole razgovarao s vlasnikom preduzeća koje ima vozilo za prevoz takvih putnika.

– Gradska vlast će nastojati da u budžetu za iduću godinu izdvoji jednu sumu novca za prevoz do škole dece s posebnim potrebama. Mi smo i dosad pomagali takvoj deci. Na primer, novcem koji smo dobili zahvaljujući našim projektima kupili smo specijalna vozila za prevoz hendikepiranih đaka u Gimnaziji i Elektrotehničkoj školi od ulaza u njihove škole pa do učionica. Osim toga, obezbedili smo i mesečne karte za prevoz te dece i njihovih roditelja. Prema našim procenama, u Pančevu ima devetnaest takvih đaka – naglasio je Čučković.

(pancevac-online.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track