Najnovije vesti

RADOST MLADIH NOVOSAĐANA: Svečano otvoren Dunavski eko park
Foto: Promo

Izgrađen u skladu sa visokim ekološkim standardima

RADOST MLADIH NOVOSAĐANA: Svečano otvoren Dunavski eko park

Srbija
00:00h

NOVI SAD -  U prisustvu više stotina mladih Novosađana, na Sunčanom keju otvoren je moderan Coca-Cola Dunavski eko park.

Izgrađen je u skladu sa visokim ekološkim standardima i predstavlja jedinstveni prostor u kome će građani moći da se odmaraju, ali i edukuju o zaštiti sliva Dunava, vodnih resursa i očuvanju životne sredine. Uz solarno led osvetljenje, u parku se nalazi i dečji plato sa klackalicama i ljuljaškama, klupa koja svojim oblikom simbolizuje tok Dunava kao i kutak za odlaganje otpada za reciklažu.

- Zahvaljuјući saradnji Grada i Coca-Cola sistema obezbeđena јe јoš јedna urbana celina uz Dunav koјa će privući naše naјmlađe sugrađane, ali i njihove roditelje. Na taј način želimo da podstaknemo ljude na fizičku aktivnost, na boravak u prirodi na otvorenom, ali i da budimo ekološku svest, јer svi zaјedno moramo raditi na očuvanju životne sredine. Radeći na izgradnji eko parkova Coca-Cola iskazuјe veliku društvenu odgovornost i pozivam i ostale kompaniјe koјe posluјu u Novom Sadu da slede njihov primer – izјavio јe Vladimir Stoјković, član Gradskog veća za komunalne poslove.

Park je građanima Novog Sada poklonio Coca-Cola sistem u Srbiji, kao nastavak dosadašnje podrške obeležavanju Dana Dunava, u saradnji sa Upravom grada, NALED- om i Svetskim fondom za prirodu (WWF).

Povodom otvaranja, u parku je nastupio Yasserstain, You Tube zvezda, koji je na zabavan način mladima preneo značaj očuvanja Dunava, životne sredine i samog parka.

- Dunavski eko parkovi koje gradimo širom Srbije mladima pružaju priliku da provedu kvalitetno vreme, ali i da se informišu o značaju zaštite najveće i najznačajnije domaće reke. Ponosni smo što smo danas okupili puno mladih Novosađana, kojima se park veoma dopada i što će ih naša investicija motivisati da doprinesu očuvanju sliva Dunava - izjavila je Jovana Tufegdžić, predstavnik Coca-Cola sistema u Srbiji.

Inovativne eko parkove su, pored Novog Sada, do sada dobili i građani Obrenovca i Sombora, a u planu je izgradnja ukupno sedam parkova u Podunavlju.

(FOTO: Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...