Najnovije vesti

NEĆE GA ZA POČASNOG LESKOVČANINA: Milošević: Volim i ja vas! Leskovac: Mi tebe ne volimo!
Foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Neće ga za počasnog Leskovčanina

NEĆE GA ZA POČASNOG LESKOVČANINA: Milošević: Volim i ja vas! Leskovac: Mi tebe ne volimo!

Srbija
00:00h

LESKOVAC - Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava iz Beograda oblepili su sinoć centar Leskovca plakatima u kojima stavljaju do znanja da se protive inicijativi da se bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću vrati titula počasnog građanina Leskovca.

Na transparentu i plakatima, zalepljenim ispred i na zidovima napuštene i ruinirane zgrade Vojnog garnizona u centralnom gradskom parku, a preko puta sedišta Gradskog obora Socijalističke partije Srbije, pisalo je: Milošević: Volim i ja vas! Leskovac: Mi tebe ne volimo!

„Ovo je bunt, poruka svima koji pokušavaju da i dalje iz kovčega prošlosti izvuku ljude poput Slobodana Miloševića. Mladi ljudi u Srbiji dobro pamte, bez obzira što su rođeni devedesetih a stasali 2000 – ih godina, sve šta su oni uradili, odnosno, nisu uradili za nas“, kazao je Milosavljević.

Foto: Jugmedia/Milica Ivanović
Foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Slobodan Milošević je proglašen počasnim građaninom Leskovca 11. oktobra 1999. godine na svečanoj sednici povodom Dana grada, a odluku o oduzimanju te titule doneo je novi skupštinski saziv 2001. godine. Bivši prvi čovek leskovačkih socijalista Živojin Stefanović najavio je na poslednjoj sednici Skupštine Leskovca da će zatražiti poništavanje odluke o oduzimanju titule Miloševiću.

„Ni gradovi, ni ulice ni spomenici širom Srbije ne smeju da budu utočište za ratne  zločince i za one ljude koji su toliko zla naneli ovoj zemlji i građanima širom regiona. Ovo je samo još jedan način da pokažemo da budućnost ove zemlje ne predstavljaju likovi poput Slobodana Miloševića i snaga koje on predstavlja, kao i razni lokalni moćnici koji danas pokušavaju da mu vrate titulu počasnog građanina“, mišljenja je ovaj mladi čovek iz Beograda.Aktivistima iz Beograda se niko od Leskovčana nije pridružio, ali to njih, kako su rekli, nije iznenadilo.„Kada god izostane reakcija u unutrašnjosti političkih partija i građanskih aktera, kao što je slučaj u Leskovcu, mi pronađemo način da iskažemo svoj protest“, istakao je Marko Milosavljević.Objašnjavajući sadržaj na plakatima on je podsetio da je Milošević često citiranu poruku –  „Volim i ja vas“, upravo izrekao te 1999. godine na mitingu ispred novootvorene železničke stanice u Leskovcu.

(Jugmedia/Milica Ivanović/Foto: Jugmedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...