Opština iz budžeta finansira javne radove

Surdulica

Opština iz budžeta finansira javne radove

Srbija -
Svakoga meseca u iz budžeta se finansiraju javni radovi čišćenja i uređenja grada, na kojima je angažovano 200 nezaposlenih

SURDULICA - Svakoga meseca u Surdulici se iz lokalnog budžeta finansiraju javni radovi čišćenja i uređenja grada, na kojima je angažovano 200 nezaposlenih.

"Bez obzira što Surdulica finansijski najbolje stoji u Pčinjskom okrugu i što imamo najmanju stopu nezaposlenih, mi već nekoliko meseci organizujemo opštinske javne radove na kojima je angažovano 200 nezaposlenih lica", izjavio je za zamenik predsednika opštine Zoran Mitić.

On kaže da se u tu svrhu iz lokalnog budžeta za zarade i osiguranje mesečno izdvaja nešto preko četiri miliona dinara, a da je prosečna mesečna zarada oko 200 angažovanih 18.000 dinara.

"Mi na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja imamo oko 3.300 lica koja čekaju na posao. Dok se za njih ne obezbede neki drugi uslovi za posao, moramo na ovaj način da ublažavamo problem nezaposlenosti", rekao je Mitić.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada oko 3.500 zaposlenih u opštini Surdulica u aprilu ove godine bila je 37.180 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track