Najnovije vesti

BRAVO, POŽEŽANI: Umesto za doček Nove godine, 300.000 dinara dali za popravku skenera u Užicu!
Foto: Zoran Šaponjić

Svaka čast

BRAVO, POŽEŽANI: Umesto za doček Nove godine, 300.000 dinara dali za popravku skenera u Užicu!

Srbija

Umesto da 300.000 dinara izdvoje za organizaciju dočeka Nove 2017. godine na glavnom gradskom trgu, rukovostvo opštine Požega odlučilo je da taj novac preusmeri za popravku skenera u Opštoj bolnici u Užicu.

Uz oko tri miliona dinara koliko je za popravku skenera izdvojilo Ministarstvo zdravlja Srbije, dobro je došla i pomoć Požežana, pa je skener koji je bio u kvaru tri nedelje, pre dva dana ponovo proradio.

"Odlučili smo da sredstva koja bi bila potrošena za doček Nove godine na Gradskom trgu, a to je oko 300.000 dinara, preusmerimo za popravku skenera u Opštoj bolnici u Užicu. Ne želimo da zbog kvara trpe korisnici zdravstvenih usluga iz celog Zlatiborskog okruga, a naročito ne osiguranici iz Požege", saopštio je predsednik opštine Milan Božić.

Zbog kvara na skeneru, iz Opšte bolnice u Užicu hitne pacijente su poslednje tri nedelje slali najpre u Čačak, a kada se i tamo pokvario skener u Kraljevo. Dosta je pomogao i lekar, vlasnik skenera u Požegi, koji je preglede pacijaneta kojima je hitno bila potrebna pomoć obavljao besplatno.

(Z.Š.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...