BRAVO ZA PRVAKE IZ ŠAPCA: Posadiće 1000 stabala u svom gradu
Foto: Promo

BRAVO ZA PRVAKE IZ ŠAPCA: Posadiće 1000 stabala u svom gradu

Srbija -

Svi đaci prvaci iz šabačkih osnovnih škola sadiće drveće u šabačkim parkovima u narednih deset dana. Šabac će biti bogatiji za blizu 1000 novih stabala, a deca će naučiti kako da posade drvo i zašto je to važno. Ovu akciju je pokrenuo Grad Šabac prošle godine, a nastavio i ovog decembra, kako bi Šabac postao zeleniji, a deca naučila koliko je važno čuvati prirodu.

Akcija, u koju su se uključile sve šabačke osnovne škole, počela je danas. Prvog dana 50 stabala lipe, ginka, breze i platana su zasadila deca iz Osnovne škole „Nata Jeličić“ u centralnom gradskom parku.Poručuju da će obilaziti svoje drvo i redovno ga zalivati, kao i da jedva čekaju proleće i zelene liske na novom stablu koje su posadili u parku.

Grad Šabac je prošle godine pokrenuo akciju ozelenjavanja grada sa učenicima prvog razreda osnovne škole. U 2015. godini zasađeno je više od 2000 stabala, a ove godine prvaci će zasaditi još hiljadu. Akcija će trajati do 26. decembra, a više parkova u gradu i u selu dobiće nove drvorede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track