Dačiću priznanje opštine Petrovac na Mlavi

Dačiću priznanje opštine Petrovac na Mlavi

Srbija -
Vicepremijeru i ministru unutrašnjih poslova uručeno priznanje za nesebičan doprinos razvoju opštine Petrovac na Mlavi, koja je danas obeležila svoj dan

PETROVAC NA MLAVI - Vicepremijeru i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću uručeno je priznanje za nesebičan doprinos razvoju opštine Petrovac na Mlavi, koja je danas obeležila svoj dan i konstituisala Skupštinu opštine.

Primivši priznanje, Dačić je čestitao na uspesima opštinskim vlastima, koje, kako je naglasio, svih ovih godina kontinuirano postižu zapažene rezultate u razvoju opštine na svim nivoima.

Dačić je čestitao i na izbornom rezultatu, podsetivši da je u drugoj po veličini opštini u Braničevskom okrugu i na parlamentarnim i na lokalnim izborima najviše glasova dobila koalicija SPS-PUPS-JS i Demokratska stranka, a on kao predsednički kandidat u prvom krugu bio pobednik.

"Ja sam tu da pomognem koliko je u mojoj moći, kako bi se svi vaši projekti lakše realizovali. Petrovac je opština u kojoj smo imali najbolji rezultat na izborima i posebno mi je drago što sam ovde pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora", naglasio je resorni ministar, koji je i lider socijalista, uz poruku da svi treba da se okrenemo što skorijem formiranju vlasti.

Danas je održana i konstitutivna sednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi, na kojoj je za predsednika ponovo izabran Radiša Dragojević.

On je, na proslavi Dana opštine, naglasio da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u svim oblastima rada i života i da nije zapostavljao nikoga u skladu "sa skromnim budžetom" i uz podršku resornih ministatrstava u kriznoj godini."Spremni smo za predstojeću sezonu, imamo gotove projekte i nadamo se da ćemo za njihovu realizaciju dobiti razumevanje i podšku", naveo je Dragojević.

Svečanoj sednici Skupštine opštine, povodom Dana opštine, u gimnaziji "Mladost" prisustvovali su potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, poslanici SPS Slavica Đukić Dejanović i Branko Ružić, predstavnici crkve i pravosudnih organa.

Posebne nagrade "4. jun" u vidu povelje dodeljene su za doprinos razvoju opštine Slavici Đukić Dejanović, ministru Mrkonjiću, kao i direktoru "Srbija vode" Aleksandru Prodanoviću, koji nije prisutan na skupu.

Mrkonjić je, primivši nagradu, rekao "dajte mi još jedan mandat, imaćete više para", dok je Đukić Dejanović, u ime svih nagrađenih, zahvalila na prepoznatoj želji da učestvuju u realizaciji zadataka, važnih za bolji život svih u Petrovcu.

"Do sada ste radili sjajno, tako i nastavite", poručila je Đukić Dejanović.

Za postignute rezultate istaknutim pojedincima, mesnim zajednicama, kulturnim i sportskim institucijama uručena su i Junska priznanja u vidu povelja, priznanja i priznanja sa novčanom nagradom. Posebna nagrada "Dragutin Tomašević" uručena je Olimpijskom komitetu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track