U VRANJU LEČE NA VERESIJU: Zdravstveni centar strahuje od zaplene imovine!
Foto: T.S.

Stigla vozila

U VRANJU LEČE NA VERESIJU: Zdravstveni centar strahuje od zaplene imovine!

Srbija -

Zdravstveni centar u Vranju dobio je od donatora sedam višenamenskih vozila, koja će biti korišćena za zbrinjavanje pacijenata celog Pčinjskog okruga.

Reč je o automobilima „audi“, „ševrolet“, dvema „ladama nivama“, jednom „berlingu“ i dva „punta“, koja su lokalne kompanije ustupile na korišćenje ZC Vranje. V. d. direktora ove zdravstvene ustanove Dragan Veličković naglašava da su vozila mogli da dobije u vlasništvo, ali to nije učinjeno zbog mogućih budućih zaplena poverilaca koji imaju dobijene sudske presude. Naime, u novembru je ZC Vranje ostao bez šest vozila, koja su oduzeta po sudskoj presudi, a na osnovu tužbe jednog od lekara zbog neisplaćenih zarada.- Vozila su u proseku tri do četiri godine starosti, registrovana su i u odličnom su stanju. Striktno su namenjena za zbrinjavanje pacijenata - rekao je Veličković, zahvalio donatorima i pozvao sve koji su u mogućnosti da se pridruže opsežnijoj akciji „Pomognite zdravstvu Srbije i zdravstvu Vranja“.

Primopredaja donacije... Lekari Zdravstvenog centra Vranje
Primopredaja donacije... Lekari Zdravstvenog centra Vranje

Jadranka Ajanović, upravnica Doma zdravlja u Vranju, kaže da je ZC vrlo teško funkcionisao bez automobila,.- Vozila koja su obezbedili donatori biće korišćena za pružanje zdravstvene zaštite na teritoriji celog Pčinjskog okruga, udaljenih sela, prigradskih opština. Vozila će biti korišćena i u pružanju zdravstvene zaštite prema migrantima u opštini Preševo, kao i stanovnicima opština prema Kosovu - navodi Ajanovićeva.

Nove nabavkeSANITETI I BOLNICAKosta Zdravković, načelnik Dnevne onkološke bolnice u Vranju i savetnik direktora, kaže da se i dalje pregovara s firmama koje žele i mogu da pomognu ZC Vranje:- U planu su projekti za saniranje i totalnu rekonstrukciju starog dela bolnice. U toku su razgovori i s inostranim predstavnicima o nabavci sanitetskih vozila za korišćenje za naš okrug.

Tatjana Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track