JUMKO NASTAVLJA SARADNJU SA VOJSKOM SRBIJE: Uskoro potpisivanje psla vrednoh 350 miliona dinara
Foto: Jumko

Od Nove godine

JUMKO NASTAVLJA SARADNJU SA VOJSKOM SRBIJE: Uskoro potpisivanje psla vrednoh 350 miliona dinara

Srbija -

VRANJE - “Jumko” iz Vranja nastavlja saradnju sa Vojskom Srbije, a novi posao vredan je 350 miliona dinara.

- Očekujemo uskoro potpisivanje ugovora za posao vredan oko 350 miliona dinara za narednu godinu. To je standardni posao šivenje vojnih uniformi, trebalo bi da fabrika krene sa poslom već posle Nove godine. Poslovnusaradnju sa Vojskom Srbije imamo od 2010. godine i do sada je ostvaren prihod od oko dve milijarde dinara- kaže za Kurir predsednik Nadzornog odbora Kompanije Branislav Popović.

Prema njegovim rečima najveći ugovor sa Vojskom Srbije je sklopljen 2014. godine, kada je “Jumko“ odradio posao vredan skoro 600 miliona dinara.

Račun “Jumka“ je u blokadi, ali se isplata obavlja preko namenskih računa, jer je prema rečima predsednika Nadzornog odbora to posao za namensku industriju.

Popović napominje da je Kompanija “Jumko” sklopila ugovor sa engleskom firmom vredan oko million evra.

-To je jedan veći posao u narednoj godini, radi se o šivenju radnih odela za izuzetno niske temperature za platforme gde su velike hladnoće, zatim ugovori sa poljskom, češkom, nemačkom vojskom. Očekujemo da nam izvoz u 2017.bude duplo veći. Ako je 2016. izvoz bio oko 10 odsto nadamo se da će u 2017. biti 20 odsto ukupne proizvodnje. Nastavljamo i pregovore u Ministarstvo unutrašnjih poslova o poslu za policiju za narednu godinu -navodi Popović.

U “Jumku” je trenutno uposleno 1.600 radnika, a u kompaniji očekuju i odgovor nadležnog ministarstva o novom krugu socijalnog programa za još oko 300 radnika.

T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track