NIŠLIJKA ROSANDA JOŠ SA SVOJIM MAČKOM MARKOM: Zbog kazne za mačora ipak ne mora u zatvor!
Foto: Milica Milovanović

Kazna može i na rate

NIŠLIJKA ROSANDA JOŠ SA SVOJIM MAČKOM MARKOM: Zbog kazne za mačora ipak ne mora u zatvor!

Srbija -

Iako rođak Rosande Rubežić sa Delijskog visa kaže da je ova starica dobila rešenje niškog Prekršajnog suda da kaznu od 10.100 dinara odleži u zatvoru, ona je još na slobodi.

BIZARNA ODLUKA SUDA U NIŠU: Baka (77) zbog mačke ide u zatvor!

Njoj su, prema rečima njenog rođaka Vojislava Dubaka, sada dali 6 uplatnica da plati na rate kaznu koju joj je propisala Komunalna policija, pišu Južne vesti.

Rosandu su komšije prijavile zbog toga što je, navodno, njen mačor vršio nuždu u hodniku zgrade. Komunalna policija je 2 puta reagovala i naložila joj da plati kaznu zbog prekršaja Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama.

- Moja tetka je udovica koja dugo živi sama i ugrožena socijalna kategorija. Mačor joj je jedino društvo a komšije su prijavile da je on vršio nuždu u zgradi. Iako to nije dokazano, njoj je stigla kazna koja je preinačena u zatvorsku - objašnjava Dubak.

Foto: M. M.
Foto: M. M.

Iz Suda predočili starici da može i na javne radoveU Prekršajnom sudu su kazali da su nalozi Komunalaca postali konačni jer Rosanda nije platila kaznu u roku od 8 dana, niti je podnela zahtev za sudsko odlučivanje. Nalozi su, dodaju, dostavljeni Sudu zarad izvršenja.

Prekršajni sud u Nišu je u izvršnom postupku doneo rešenje o načinu izvršenja, koja sadrže pouku o pravnom leku da se može izjaviti prigovor u roku od 3 dana od dana prijema rešenja o načinu izvršenja. Na navedena rešenja R.R. nije izjavila prigovore - naveli su iz Prekršajnog suda.Oni dodaju da je starici prilikom dolaska u sud čak predočeno da može da obavlja rad u javnom interesu, ili da plati na rate.

Ističemo da prekršajni sud nije vodio prekršajne postupke niti je izrekao prekršajne sankcije, već je postupao po izvršnom postupku po prekršajnim nalozima izdatim od strane Komunalne policije koji su konačni i izvršni - dodali su iz Suda.Međutim, već su se, dodaje rođak starice, javila mnoga udruženja građana i dobrovoljci koji bi da pomognu ovoj 75-godišnjoj starici da plati kaznu.

(Južne vesti/V.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track