(KURIR TV) GODIŠNJI IZVEŠTAJ NS POLICIJE ZA 2016: Broj krivičnih dela manji za 10,5 posto
Foto: Adria Media TV

Načelnik Radaković zadovoljan rezultatima

(KURIR TV) GODIŠNJI IZVEŠTAJ NS POLICIJE ZA 2016: Broj krivičnih dela manji za 10,5 posto

Srbija -

NOVI SAD - Na današnjoj završnoj konferenciji za novinare u ovoj godini, Siniša Radaković, načelnik Policijske
uprave Novi Sad, istakao je da je ukupan broj krivičnih dela manji je za 10,5% nego prošle godine, kada je, takođe
bio manji za 10% u odnosu na 2014. godinu.

- S druge strane, povećan je procenat rasvetljavanja krivičnih dela za dva posto. Najveće smanjenje beleže imovinska krivična dela koja najviše opterećuju naše građane: broj razbojništva, recimo, smanjen je za čak 30 posto.

Broj najtežih delikata, kao što su ubistva i teška ubistva i pokušaja ovih dela je isti kao prošle godine, a sva su rasvetljena, osim ubistva Novosađanke 19. Novembra, Teodore Kaćanski. Mi i dalje danonoćno radimo na tomslučaju i sigurni smo da će on biti rasvetljen, a počinilac priveden pravdi – istakao je Radaković.

Kako je dalje rekao otkrili su više krivičnih dela iz oblasti suzbijanja narkomanije i značajno povećali i broj zaplena droge za oko 20 posto.

- Količina zaplenjenih narkotika je više nego dvostruko veća u odnosu na 2015. godinu i iznosi 260 kilograma, dok je prošle godine bila 121 kg. Smanjen je i broj krivičnih dela počinjenih u školama i njihovom okruženju, što govori o tome da su brojne represivne, ali i preventivne mere ipak urodile plodom.

Stanje u saobraćaju karakteriše neznatno povećanje broja saobraćajnih nezgoda, smanjenje broja poginulih, i izvesno povećanje broja povređenih lica – rekao je Radaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track