NIJE SVUDA BILO VESELO: U nekim gradovima Srbije, uprkos koncertima, trgovi ostali prazni
Foto: Dragan Kadić

Bačeni milioni dinara

NIJE SVUDA BILO VESELO: U nekim gradovima Srbije, uprkos koncertima, trgovi ostali prazni

Srbija -

ČAČAK, KRALJEVO, KRUŠEVAC - Gradske vlasti pojedinih gradova u Srbiji su ostale pri odluci da organizuju dočeke na trgovima, ali se obeležavanje Nove godine zbog slabe posete pokazalo kao potpuni promašaj.

Trg u Čačku je bio poluprazan, iako je pevala Lepa Brena, i prema procenama okupilo se samo oko hiljadu ljudi, naveo je portal Morava.info.

Na trgu u Kruševcu gotovo i da nije bilo građana, a slično je bilo i u Kraljevu, gde je poseta bila mala iako su nastupali Kiki Lesandrić i Piloti.

Pevačica folk muzike Dragica Radosavljević Cakana je u Leskovcu privukla tek oko 200 Leskovčana, navele su Južne vesti.

Građanima očigledno nije bilo do slavlja na hladnoći, a gradske vlasti svakako da treba razmisle da li i sledeće godine treba praviti dočeke koji su koštali, za lokalne prilike, basnoslovne sume, umesto da se novac usmeri na druge svrhe.

Lepa Brena je svoj dolazak od lokalnog budžeta naplatila 15.000 evra, plus deo koji su platili lokalni preduzetnici, u Kruševcu je za koncert izdvojeno oko tri miliona dinara. Leskovac je za doček potrošio 1,8 miliona dinara, a Kraljevo je koncert Pilota platilo čak 20 000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track